Bambus – biljka koja donosi mir, ljubav, sreću i uspeh

Bambus je biljka koja se u Aziji unosi u novi stambeni prostor jer pozitivno utiče na emocije ukućana i atmosferu u domu, kao i u poslovni prostor, jer se veruje da donosi uspeh i napredak u karijeri.

Srećni babums jedan je od najpopularnijih „lekova“ protiv negativne energije u domu.

Donosi mir, dobru energiju i smirenost, pa se smatra idealnim poklonom za nekoga koga volite.

Za ovu biljku se vezuje staro kinesko verovanje da donosi sreću na različitim životnim poljima.

Danas možete da ga pronađete u svakoj cvećari, ali to u stvari i nije bambus, već Dracaena sanderiana, ali svojim izgledom i izdržljivošću veoma podseća na njega.

Veruje se da dve biljke srećnog bambusa donose ljubav, tri stabljike obezbeđuju sreću, pet stabljika će Vam doneti zdravlje, osam biljaka je za one koji žele bogatstvo, i na kraju deset stabljika za sreću na svim poljima.

Srećni bambus ima minimalne zahteve kada je održavanje u pitanju. Drži se u saksiji, tako da oko desetak centimetara stabljike bude u vodi.

Voda se doliva na svakih deset dana jer ova biljka brzo crpi hranljive materije, a najbolje je koristiti odstajalu vodu.

Jednako uspeva i na osvetljenom i na zatamnjenom mestu. Voda u kojoj se drži može da se dekoriše kamenčićima.

Srećni bambus se smatra najboljom feng shui biljkom, koja u svom okruženju dovodi u ravnotežu prirodne elemente – vodu, zemlju, vatru i metal.

Na kraju, ova biljka pored svih navedenih blagodeti koje će uneti u Vaš dom, ona će ga u isto vreme i prelepo dekorisati, na koje god mesto da ga stavite.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage