Eukaliptus u kupatilu

Svima nam je poznato da nas tuširanje toplom vodom na kraju napornog i stresnog dana oslobađa napetosti, ali i da taj doživljaj može biti još bolji i lekovitiji ako tokom tuširanja udišemo miris mente koji se meša sa vodenom parom.

Ovaj prepoznatljiv miris dolazi upravo od biljke eukaliptusa. Sve što treba da uradite jeste da u blizini tuša okačite buketić eukaliptusa, ali da pazite da voda ne ide direktno na njega.

Ne mora da znači da ovo možete da iskusite samo u spa centru, napravite ga sami kod kuće! Tokom tuširanja dodatno ćete se opuštati udišući ovaj relaksirajući prijatan miris eukaliptusa.

Dodatni efekat ovakvog tuširanja jeste olakšavanje disanja kod začepljenog nosa i prehlade, baš sada kada je sezona gripa. Upravo iz ovog razloga eukaliptus je čest sastojak preparata koji se koriste za lakše disanje i stavljaju u osveživače vazduha.

Kada ga držite u kupatilu dok se tuširate, vodena para će otpustiti esencijalna ulja eukaliptusa koja pomažu u pročišćavanju začepljenog nosa i upale povezane s infekcijom sinusa i bronhija. Za maksimalan efekat, biće dovoljan i manji svežanj grančica eukaliptusa koji može da Vam traje oko mesec dana.

Vodite računa da eukaliptus ne bude pod direktnim mlazom vode. Oprez je potreban ukoliko imate psa ili mačku u svom domu koji nikako ne smeju da dođu u dodir s eukaliptusom, jer ako ga pojedu može da bude izrazito toksičan za njih.

Izvor: Mima decoupage