Kako da napravite prirodni osveživač vazduha?

Svi smo svesni činjenice da veštački osveživači vazduha u sebi kriju pregršt sastojaka koji nikako nisu zdravi za nas i našu porodicu.

Ipak, svako od nas voli da se u celoj kući ili stanu šire prijatni i opuštajući mirisi, ali osveživači vazduha iz supermarketa za kojima većina nas redovno poseže nikako nisu dobra opcija.

Na sreću svih nas, postoji mnogo zdravih i prirodnih načina da osvežimo naše domove.

Pored primarne funkcije osveženja vazduha u domu, osveživači imaju i sekundarnu funkciju, a to je da nas opuste i navedu da uživamo.

Danas ćemo zajedno proći jedan način kako da sami napravite osveživač vazduha koji će mirisati lepo, biti zdrav za Vas i Vaše ukućane, kao i za kućne ljubimce, ako ih imate.

Potrebno Vam je:

30 grama želatina u prahu ili granulama bilo koje marke

2 šolje hladne vode

20-30 kapi eteričnog ulja po izboru

1 kašika soli

Jestive boje – po želji

Nekoliko teglica

Uputstvo za rad:

Jednu šolju vode sipajte u šerpu i ostavite da prokuva. Kada voda prokuva, dodajte joj želatin i mešajte sve dok se u potpunosti ne otopi, vodeći računa da ne prokuva. Potom, dobijenoj smesi dodajte so i drugu šolju hladne vode i sve dobro izmešajte dok se smesa ne ujednači.

U teglicu u kojoj će Vam stajati ovako dobijeni mirišljavi gel sipajte eterična ulja i jestivu boju ako ćete je koristiti, a zatim tečnost iz šerpe sa želatinom brzo prelijte preko kapi eteričnih ulja, dobro promešajte i ostavite da se ohladi. Kada želatin dostigne sobnu temperaturu, premestite ga u sobu koju želite da zamirišete.

Ovako napravljeni osveživači vazduha takođe mogu biti i idealni pokloni za prijatelje – pre nego što počnete sa radom dekorišite svoju teglu tako što ćete obojiti ili ukrasiti nalepnicama, a možete joj vezati vrpcu oko poklopca za dodatni dodir elegancije.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage