Sredite svoj balkon, napravite od njega kutak za uživanje

Počinje sezona uređenja terasa i balkona, i pre nego što krenete da sebi nalazite izgovore zašto ih ne urediti, nekoliko saveta će Vam verujem pomoći da promenite mišljenje. Čak i ako ne živite u kući, balkon ili mala terasa u stanu itekako mogu da se iskoriste i da se od njih napravi pravi mali raj za uživanje i opuštanje, prvu jutarnju kafu i svež vazduh.

Kao što sam već navela, nijedan balkon nije premali, pa čak i na onim minijaturnim sigurno možete da stavite ležaljku i nekoliko saksija sa cvećem koje će lepo da je ukrase. Široka je ponuda u prodavnicama za uređenje kuće, tako da prionite na posao i pronađite one koje odgovaraju Vašem balkonu. Ako nemate mesta za držanje saksija na podu, postoje i one koje imaju dodatke za kačenje na ogradicu, ili pak one koje vise.

Ništa što možete da uradite nije tako skupo i nedostižno, zato pre nego što krenete sa uređenjem balkona dobro proučite šta možete da iskoristite od stvari koje već imate. Ako ne želite da Vam saksije vise na ogradi, iskoristite stari regal, možete od njega da napravite police, prefarbate ih bojom koja Vam se uklapa ili ih uradite u dekupaž tehnici. Sve u svemu, uz malo mašte i izdvojenog vremena napravićete svoju oazu za uživanje.

Svima nam je poznato da stvari kao što su jastuci, stolnjaci, ležaljke itd. usled izloženosti sunčevom zračenju blede, pa s tim u vezi razmislite o kupovini tende koja je odlično rešenje za balkon. Ukoliko ste ograničeni sa finansijama, suncobrani su praktično rešenje. Roletne su vrlo efikasne, ali često nisu dovoljno estetske. Oni koji imaju više smisla i vremena mogu od kanapa da ispletu mrežu, puste po njoj biljke puzavice poput bršljena ili loze koje će napraviti prirodnu hladovinu i mnoštvo divnog zelenila.

Nadam se da će Vam ovaj članak biti od pomoći, zato prionite na posao, sredite svoj balkon, jer samo nekoliko mekih jastučića, nekoliko saksija sa cvećem i svećama u boji će Vam napraviti atmosferu u kojoj ćete na svežem vazduhu, u svako doba dana i noći, uživati i Vi i Vaša porodica!

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage