Unesite sreću u Vaš dom

Vaš dom treba da bude mesto sreće i Vaša oaza mira. Bilo da ste praznoverni ili ne, trebalo bi da poslušate ideje i savete za uređenje enterijera iz različitih kultura i da na taj način unesete harmoniju u Vaš dom.

Ulazna vrata u boji

Ako su Vaša ulazna vrata okrenuta prema jugu, sudeći prema Feng shui-ju, trebalo bi da ih ofarbate u crvenu ili narandžastu boju za sreću. Ako su vrata okrenuta prema severu, onda u plavu ili crnu boju, a vrata okrenuta prema zapadu u sivu i belu. Vrata okrenuta prema istoku ofarbajte u smeđu ili zelenu boju kako biste postigli srećnu atmosferu u domu.

Perfektno čist hodnik

Ako ne želite da trošite novac na dekorativne dodatke i predmete koji donose sreću, Feng shui praksa nalaže da Vaš hodnik u kući uvek bude perfektno čist. Takođe, ova praksa govori da bi trebalo da sklonite svu obuću sa vidnog mesta jer privlači lošu energiju. Sređivanje nereda u hodniku osigurava lep početak početak dana, te dobru energiju po povratku u dom nakon posla.

Slonovi

Ove velike i nežne životinje asociraju na mudrost, lojalnost i stabilnost, pa se zato figurice u njihovom obliku smatraju simbolom sreće u mnogim kulturama.

Bubamare

Svi su uzbuđeni kada vide ovu slatku bubu s crvenim oklopom išaranim s crnim tačkicama. Mnogi veruju da bubamare donose sreću, stoga razmislite da u neku od prostorija u Vašem domu postavite figuricu ili sliku bubamare.

Sveže cveće

Prema Feng shui verovanju, sveže cveće će uneti pozitivnu energiju u dom sve dok se ne radi o cveću s oštrim trnjem.

Voće

Osim što je zdravo, voće privlači bogatstvo u dom. Držite činiju s citrusnim voćem u kuhinji kako biste privukli bogatstvo i sreću. Ovo je najsigurniji način da uneste pozitivnu energiju u dom.

Pamučna posteljina

Ona možda ne donosi sreću u tradicionalnom smislu, ali sudeći prema mnogobrojnim istraživanjima, mekani materijali poput posteljine i presvlaka za jastuke od pamuka utiču na nastanak osećaja mira i komfora.

Mirisni štapići

Aromatični mirisi su idealni za stvaranje lepog ugođaja, a prema verovanju mnogih kultura dim pročišćava svu negativnu energiju u domu. Sledeći put kada budete imali loš dan zapalite štapić nekog prijatnog eteričnog mirisa kako biste se smirili i postigli harmoniju.

Potkovica

Na kraju, u mnogim kulturama postoji verovanje da kačenje potkovice iznad vrata donosi dobru sreću. U nekim kulturama veruje se kako ona treba biti okrenuta prema gore kako sreća ne bi pobegla, dok se u drugim veruje kako bi trebalo da bude okrenuta prema dole, kako bi sreća padala po onima koji ulaze u dom.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage