Uredite dom u skladu sa svojim godinama

Vaši afiniteti nisu isti kad ste mladi ili u srednjim godinama, bilo da je u pitanju moda ili enterijer, dekoracija itd. Stil se menja, razvija i gradi, a uz korisne savete možete ga na najbolji način prilagoditi svom životnom dobu.

Sa 20 godina eksperimentišite!

Ne postoji bolje vreme da se zabavite i u isto vreme budete avanturista što se tiče dekorisanja životnog prostora u dvadesetim. U ovim godinama većina mladih je na studijama, zato nije bitno da se troši veliki novac na skupoceni nameštaj, već je važnija igra bojama.

Nabavite zanimljive šarene čaše, klub sto nepravilnog oblika itd. Većina profesionalaca će se složiti sa činjenicom da dobar stil ne podrazumeva novac, već se više radi o neočekivanom iznenađjućem momentu koji može da pruži Vaša kuća.

Sa 30 godina definišete svoj stil!

Kada ste polako počeli da gradite izgled doma, nadogradnju koju pružaju tridesete godine života odnose se na one stvari koje su prevashodno lepe i funkcionalne. U tridesetim godinama definišete svoj stil. Usredsredite se na estetiku, jer se u ovo doba ljudi najčešće opredeljuju za porodicu, pa je samim tim neophodno da se misli i na dečije sobe i trpezarije. Ovo je takođe idealno doba za kupovinu umetnina, koje Vašem domu daju izvesnu dozu ozbiljnosti. Nabavite neko umetničko delo, bilo da je to skulptura, slika ili pak dizajnerski komad nameštaja.

Sa 40 nadogradite svoj stil!

U četrdesetim godinama akcenat se stavlja na hedonističke momente. To je vreme za uživanje u svemu što ste do sada već napravili po pitanju dekoracije svog doma, za dominaciju već izgrađenog stila, ukusa i sofisticiranog pristupa. U ovo vreme Vaša kuća će već uveliko biti ispunjena suvenirima sa putovanja, antikvitetima, slikama. Možda nećete biti zainteresovani za eksperimentisanje sa bojama, ali možete jedan deo zida da ukrasite kamenom koji je danas itekako u modi.

Jasno je da i životno iskustvo u sređivanju Vašeg doma podrazumeva da su stvari udobne i komforne, a ne samo lepe, a Vi ćete sigurno znati kako da već svoj postojeći stil ukrasite sitnicama i uparite ih sa ostatkom doma.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage