Uredite mali balkon

Uređenje malog balkona nikada nije lak zadatak, samim tim što ste prinuđeni da iz minimalne kvadrature izvučete maksimum. Dobra vest je da i za ovo postoji rešenje, i ukoliko još uvek nemate ideju, uz nekoliko pravih taktičkih poteza i Vi možete da dekorišete svoj mali balkon i napravite pravu malu oazu za uživanje tokom vrelih letnjih dana.

Svi znamo koliko nam prija boravak na svežem vazduhu, pa zašto ne bi iskoristili prostor koji imamo na raspolaganju da od njega napravimo divan kutak za jutarnju kafu, ručak, popodnevno čitanje i odmaranje ili romantično veče uz vino i sveće.

Najpopularnije opcije nameštaja za male balkone predstavljaju komadi na sastavljanje, posebno zbog toga što oni mogu biti sklopljeni i sklonjeni kada nisu potrebni. Sklopive stolice i stolovi uglavnom predstavljaju sve što Vam je potrebno kako biste kreirali male zone za sedenje, čime se stvara idealno mesto za obedovanje.

Ostale pametne opcije uključuju klupe L oblika sa ostavinskim segmentima, tako da Vam dalje ostaje samo dodavanje stola.

Opredelite se za pletene elemente nameštaja i sa njima dodajte rustični osećaj Vašem eksterijeru, koji neće delovati kao da se nalazi u nekom urbanom delu.

Što se tiče dekoracije, ja Vam preporučujem svećnjake i sveće koji će napraviti prijatnu i opuštajuću atmosferu, pored regularnog osvetljenja na zidovima i plafonima. Nezaobilazna je i vaza sa svežim cvećem koja će da upotpuni izgled Vašeg balkona.

Opremite svoj balkon tepihom i mekanim jastucima u sličnoj boji, kako biste kreirali gostoljubiviji ambijent. Nemojte pretrpavati svoj mali balkon i budite umereni u postavljanju predmeta, jer u suprotnom, on će delovati još skučenije.

Zelenilo u saksijama i cveće predstavljaju ključne detalje svakog eksterijernog prostora. Oni vam mogu pomoći da se osećate kao u bašti i stvorite daleko više osvežavajući i relaksirajući ambijent. Možete postaviti koliko god saksija poželite, sve dok ih bazirate u okolini svog nameštaja.

Ukoliko ne posedujete dovoljno prostora, okačite svoje cveće na zidove ili na plafonske nosače. Takođe, možete kreirati vertikalne bašte i postaviti nekoliko puzavica na ogradu balkona.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage