Vaš dom u bojama leta

Do polovine ove godine naslušali smo se svakakvih saveta koje će je učiniti boljom, bogatijom, stabilnijom. Međutim, pandemija korona virusa nas je odvela u skroz drugačijem smeru i doslovce pomrsila konce, pa su naši pojedini planovi ostali sa strane.

Iako je većina nas odložila svoj godišnji odmor, stvari ipak treba da posmatramo sa pozitivnije strane i da krenemo sa uređenjem našeg životnog prostora, jer kako je krenulo, očigledno je da ćemo u njemu provoditi mnogo više vremena nego što smo možda planirali.

Iskoristite ovo leto za krečenje i bojenje zidova bojama koje mnogi stručnjaci u uređenju enterijera smatraju srećnim.

Kao što sam već pisala u nekom od prethodnih blogova, nijansa klasične plave, koju je institut Pantone proglasio bojom godine, u Vaš dom će uneti totalno drugačiju notu i osvežiće ga na način na koji bi teško ijedna druga boja uspela.

Bela boja je klasika u uređenju enterijera i sa njom sigurno nećete pogrešiti. Kombinujući belu i plavu u Vaš dom sa sigurnošću unostite leto koje će svim Vašim ukućanima popraviti raspoloženje.

Budite kreativni, krenite na vreme u nabavku detalja poput jastučića, vaza, ramova, tepiha, zavesa itd.

Možete takođe da osvežite Vaš prostor sa nekim lepim komadom nameštaja poput sofe ili fotelje u beloj ili plavoj boji.

Dajte mašti na volju, vodite računa da ne preterate s belom da ne bi stvorili previše sterilnu atmosferu, a isto važi i za plavu boju koja može učiniti prostor mračnim i uspavljujućim ako se ne koristi u pravoj meri.

Dozirajte pametno i stvorite dom kojem će se svi diviti još dugo nakon uređenja.

Izvor: Mima decoupage