Sigurno ste se do sada susretali sa ovom vrstom zavesa, da li u domovima Vaših prijatelja ili u prodavnicama po gradu, ali da niste bili dovoljno informisani na koji način se one montiraju, kako funkcioniše njihov mehanizam itd.

Danas ćemo se upoznati sa ovim predivnim zavesama koje se po svemu razlikuju od svih ostalih tipova zavesa koje ste do sada imali.

Ono što na prvom mestu izdvaja zebra zavese jeste elegantan i moderan dizajn, a ujedno i praktično rešenje za zaštitu od svetlosti.

Zebra rolo zavese predstavljaju inovativno rešenje koje u kombinaciji sa visoko kvalitetnim materijalima od kojih su sačinjene predstavljaju idealnu vrstu zavese jednostavne za korišćenje i održavanje koju možete imati trajno.

Prednost ovih zavesa je što ih možete uraditi po meri Vaših prozora. Bilo da ste u potrazi za zavesama za dečiju, dnevnu sobu ili kancelariju, u bolje opremljenim radnjama ćete moći da birate između više od dve stotine dezena.

Ove zavese predstavljaju spoj funkcionalnosti i jedinstvenog dizajna, a to pruža mogućnost da imate unikatnu atmosferu u Vašem enterijeru.

Upotrebite maštu, uskladite boje i kreirajte ambijent po svojoj meri u Vašem domu ili poslovnom prostoru tako što ćete najpre napraviti odabir platna.

Zebra rolo zavese omogućavaju da savršeno kontrolišete količinu svetlosti koja dopire do unutrašnjosti Vašeg doma, bilo da se radi o spavaćoj, dnevnoj, dečijoj sobi, ili kancelariji gde provodite značajan deo dana.

Sastoje se od platna i mehanizma. Platno je je dvoslojno i omogućava naizmenično smenjivanje transparentog i netransparentnog polja tkanine. Pomeranje tkanine se vrši po visini i stepenom preklapanja polja platna reguliše se nivo svetlosti u prostoriju.

Postoji mogućnost za tri pozicije:

  • zatvorena zebra zavesa (providni deo tkanine i neprovidni deo tkanine se preklapaju tako da zavesa ne propušta svetlost uopšte)
  • poluotvorena zebra zavesa (providni deo tkanine se delimično preklapa sa neprovidnim delom tako da dolazi do propuštanje određene količine svetlosti)
  • otvorena zebra zavesa (providna i neprovidna tkanina su u položaju da propuštaju maksimalnu količinu svetlosti).

Moguća je i ugradnja elektromotora kako bi se pokretanje zebra mehanizma vršilo preko daljinskog upravljanja. Zebra zavese se mogu montirati na plafon, zid iznad prozora ili na okvir samog prozora.

Platna koja se koriste za zebra zavese su od poliestera, anti-alergijska, ne skupljaju prašinu i mirise i kao takve su predviđene da dugo traju.  Održavaju se čišćenjem mekom krpom ili pajalicom.

Na kraju, zebra zavese, ili zavese dan i noć, kako ih neki nazivaju, predstavljaju idealno rešenje kako za stamebni tako i za poslovni prostor.

Pored toga, one su praktične, elegantne, prilagodljive i veoma popularne i kod nas i u svetu, pa tako sa njihovim odabirom sigurno nećete pogrešiti.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage