Drevna kineska filozofija feng shui u svom sistemu uspostavljanja zdravog životnog ambijenta gotovo uvek koristi neospornu moć biljaka.

Prirodne karakteristike poseduju veliku snagu, a biljke su najjači saveznici feng shui-ja prilikom stvaranja pozitivne energije, uticaja na njen dobar protok i mnoge aspekte ljudskog života.

U svakom pokušaju stvaranja idealne kućne atmosfere, biljke uvek možemo iskoristiti za lično dobro i za njih postoji specijalno mesto u našim enterijerima.

Anturijum je poznat još kao „flamingov cvet“ ili plamenac. Ova tropska biljka postala je jedna od najomiljenijih sobnih biljaka jer u domove unosi dašak egzotike i posebnu dekoraciju. Ovo sobno cveće ne traži mnogo pažnje, vremena ni brige oko nege i uslova za uzgoj.

Sve što je potrebno ovoj tropskoj lepotici je lokacija sa dosta sunčeve svetlosti, ali ne direktne, kao i ujednačena temperatura koja se kreće od 21 – 30 stepeni.

Anturijum, prema feng shui-ju, predstavlja biljku koja može pomoći prilikom otklanjanja crnih misli i  njihovog usmeravanja u pravi tok, što je svakako dobra praksa, posebno u današnje vreme.

Anturijum pozitivno utiče na ljude, smiruje duh i vraća dobro raspoloženje, dok su je stari feng shui učitelji koristili prilikom kontempliranja, čišćenja misli i jačanja intuicije.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage