Apsolutni hit godine: Sumrak nijansa koja je preplavila internet

Nakon koralno crvene, koja je obeležila 2019. godinu, američki “Pantone”, koji se smatra vodećom institucijom za boje,  odabrao je za 2020. klasičnu plavu boju.

U svojim istraživanjima “Pantone” sarađuju s dizajnerima i stručnjacima iz raznih sfera, a nakon što odaberu trendi nijansu, ista postaje misao vodilja u uređenju enterijera, modnoj industriji, grafičkom dizajnu itd.

I samo ime boje važan je faktor u odabiru. Pobednica za 2020. godinu je, kako oni kažu, klasična plava, tačnije nijansa koja podseća na večernje nebo pre sumraka.

Ako s jedne strane imate boju pod nazivom “smeđe blato”, a s druge “čokoladni fudge” (kremasti kolač), onda dobijate dva sasvim drugačija značenja, dve različite slike i poruke – rekao je Laurie Pressman, potpredsednik instituta za boje, dodajući da ime mora da bude nosilac poruke koju žele da prenesu.

Boja sumraka je idealan odabir za Vaš dom, jer unosi u njega jednu dramatičnu notu, pa možete da se odlučite da okrečite samo jedan zid, ili pak sve, dodate recimo lampu ili neki detalj koji se Vama dopada, i verujte, promeniće kompletan odraz enterijera kojim će biti oduševljeni i Vaši ukućani, kao i gosti.

Izvor: Mima decoupage