Beton – osnova industrijskog stila uređenja enterijera

Od grubog materijala u fabrikama i halama do popularnog materijala u modernim enterijerima, beton je prošao trnovit put kako bi konačno pronašao svoju svrhu i unutar naših domova.

Možemo da ga koristimo svuda – na zidovima, plafonima i podovima, i u apsolutno svim prostorijama.

Reč je o veoma izdržljivom, trajnom i praktičnom materijalu koji u enterijer unosi dozu modernog urbanog stila.

Ukoliko planirate da nešto menjate u svom domu, beton je odlično rešenje, a kada ga upotpunite detaljima, unećete toplinu, iako na prvi pogled izgleda kao hladan materijal.

Moderne betonske kuhinje

Pošto je moderan i praktičan, beton je trenutno jedan od najpopularnijih materijala u dizajnu kuhinja. Može se nalaziti u dekoru, na radnoj ploči, zidovima i podovima. Treba obratiti pažnju na detalje i uskladiti ih kako kuhinja ne bi postala isuviše hladno mesto.

Betonski zidovi

Betonski zidovi su još jedan zanimljiv način za kreiranje modernog industrijskog stila u enterijeru. Samo jedan akcentni zid je dovoljan za stvaranje Vašeg potpuno novog prostora.

Betonski podovi

Betonski podovi su jedan od najprirodnijih načina za unošenje modernog industrijskog stila u enterijer. Možda nemaju topao i ugodan osećaj kao drugi podni materijali, ali su zato veoma povoljni, izdržljivi, praktični i jednostavni za održavanje.

Izvor: Mima decoupage