Buđenje ranog proleća – unesite cveće u Vaš dom

Uskoro nam stiže proleće, a sa njim se verovatno kod većine nas budi instinkt za uređenje vlastitog doma. Ovo je idealno vreme za presađivanje starih biljaka, sađenje novog semena ili jednostavno ispunjavanje doma suncem, vazama i cvećem.

Različite vrste kućnih dekoracija dolaze i odlaze iz mode, ali jedan od dodataka koji nikad neće izgubiti svoju privlačnost je isprobani cvetni aranžman. Cveće je savršeno za svaku sobu u Vašem domu, i odmah će podići nivo Vašeg enterijera.

Kombinacija različitih vrsta cveća i savršeno odabrane vaze zaista može pojačati estetiku u svakom smislu te reči.

Neutralne boje

Poslednjih nekoliko godina mnogi ljudi su prepoznali potrebu za održivošću i organskom proizvodnjom, stoga trendovi u floristici koji nalažu prirodnije, zemljanije tonove nisu ništa neobično.

Pozitivne vibracije

U godini koja je iza nas, javni prostor su većinom punile diskusije o mentalnom zdravlju, a s obzirom na još uvek aktuelnu pandemiju, neophodno je da u Vaš prostor unesete pozitivu. Odavno je poznata upotreba biljaka i cveća koje je u bliskoj vezi sa čovekovim fizičkim i mentalnim zdravljem. Od biljaka koje pročišćavaju vazduh i smanjuju anksioznost do onih koje ublažavaju glavobolje i podižu raspoloženje.

Dizajn

Unošenje svežeg cveća u dom nije jedini način na koji možete da ga oplemenite. Na tržištu mogu da se pronađu razne vrste dekoracija sa cvetnim motivima, nameštaj, jastučnice, prekrivači itd. Zato se ohrabrite, poigrajte se nijansama koje volite, kao i teksturom i dezenima.

Na kraju, kao što je svima i poznato, cveće odiše pozitivnom energijom gde god ga vidimo, tako da Vam je moj savet da zakoračite u novo godišnje doba sa nekom novom snagom, i nadom da najbolje tek predstoji.

Izvor: Mima decoupage