Rasveta itekako može uticati na poseban dojam u enterijeru, a trenutno su u trendu viseće svetiljke veoma različitih stilova. S godinama je neverovatno koliko je rasveta napredovala u svakom smislu i pogledu, ali hajde da vidimo kako smo došli do sijalice koja visi na kablu?

Sve je moderniji tzv. industrijski stil uređenja enterijera gde dominiraju čiste i jasne nijanse, crna i bela, metal kao materijal, kovano gvožđe, drvo itd. Pretpostavljam da se na ovaj stil nadovezala rasveta koja je vrlo jednostavna, a privlači svačiji pogled.

Ako ste išli da razgledate rasvetu niste mogli a da ne zapazite ove veoma zanimljive visilice. Uglavnom se sastoje od jedne drvene grede na koju su namotani crni kablovi na različitim visinama, a sa donje strane vise sijalice različitih oblika i dimenzija.

Za one koji vole ravne linije mogu se naći lusteri raznih geometrijskih oblika, piramide, šestougaonici, lopte, a u njima najčešće po jedna sijalica.

Takođe ima i onih kojima je dodat kanap kao materijal pa deluju veoma ekstravagantno.

Čar ovih visilica je u tome da su toliko jednostavne za izradu, pa ko je vešt može i sam da ih napravi bez nekih velikih troškova i različitih alata.

Na kraju, razgledajte, ponuda je velika, pa ako ovakva visilica odgovara Vašem stilu uređenja, pazarite i imaćete jedinstvenu stvar u domu koja će mamiti pogled svakoga ko se u njemu nađe.

Izvor: Mima decoupage