Crna i bela za harmoniju Vašeg doma

Kada spomenemo crnu i belu u kombinaciji, odmah pomišljamo na minimalistički stil uređenja enterijera, međutim, to ne mora uvek da bude slučaj. Čak i bez živih i bujnih boja, postoji mnogo drugih načina za pokazivanje kreativnosti kroz dekoraciju.

Iskoristite svoju kreativnost i crnu i belu iskombinujte lepim slikama, pop art grafikama, motivacionim porukama ili impresivnim skulpturama.

Ono što bi trebalo da imate na umu je da sa belom bojom ne možete preterati, pa je koristite slobodno i koliko god želite. Bela boja u sebi sadrži sve boje spektra i smatra se izvanrednom bojom, jer poseduje ravnotežu svih boja.

Mnogi će reći da ova boja čini kuću hladnom i sterilnom, ali to je velika greška, jer uz minimalnu upotrebu pravih detalja ova boja dobija sasvim novu dimenziju. Ako želite da idete na sigurno, jednostavno sve zidove i plafone obojite belom bojom, a potom upotrebite druge boje za uređenje ostatka.

Budući da crna i bela čine kontrast, one se lako uklapaju sa nekom jačom, intenzivnijom bojom, kao što su bordo, tirkizna, crvena, a takođe se lako kombinuju i sa sivom, koja čitavom prostoru daje opuštajuću notu i eleganciju.

Crna i bela boja su idealne za eksperimentisanje, jer su to osnovne boje, a dodatak bilo koje druge boje samo daje odgovarajući detalj i Vaš lični pečat.

Bilo da uređujete Vaš novi stan ili samo renovirate postojeći, odlučite li se za moderan ili klasičan stil, crno bela kombinacija će se uklopiti u Vaš dizajn. Upotrebite maštu i postarajte se da uradite nešto nesvakidašnje, kao na primer crni pod naspram belog plafona.

Dobar izbor je i korišćenje detalja u ove dve boje, bele vaze na crnoj komodi ili obrnuto, crni ramovi na belom zidu, motivacione poruke koje su vrlo trendi, crni jastčići na beloj garnituri, crni lusteri ili lampe itd.

Na kraju, savet je da ako se odlučite na crno belu kombinaciju u jednoj prostoriji, trebalo bi da primenite istu kombinaciju boja na čitav stan.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage