Dekoracija slatkog stola za krštenje

Činjenica je da smo poslednjih godina videli verovatno baš sve što se tiče dekorisanja dečijih rođendana i krštenja.

Roditelji iz godine u godinu dobijaju sve teži zadatak, a to je da isprate trend i da koliko toliko budu originalni u svojim idejama, što nekad zaista nije lako.

Kod nas je već neki klasičan običaj da se deci slavi prvi rođendan i krštenje, ali verovatno ima i onih koji ovaj čin ne obavljaju istovremeno, pa ćemo danas ovaj tekst posvetiti njima i svima onima koji nemaju ideju kako dekorisati slatki sto za krštenje.

Naše dete se krstilo prošlog meseca, i kao neko ko zaista vodi računa o svakom detalju, brižljivo sam spremala deo po deo, nekih dva meseca unapred.

Verujte, zaista je potrebno toliko da bi se sve organizovalo kako treba.

Ja sam imala ideju da to bude u vintage stilu, u duhu nekog prošlog vremena, pa je prva stvar koju sam poručila bilo postolje za tortu u shabby chic stilu.

Takođe, poručila sam i toper za tortu kao sa slike, da bude imitacija ogledala i idealno se presijavao.

Moj omiljeni ukras za tortu poručila sam na e-bay-u i jedva sam čekala da stigne, a to su bela anđeoska krila koja su se idealno uklopila sa tortom i toperom.

Generalno sam želela da bela boja dominira stolom, kao i dekoracija s perjem, jer je meni to nekako bila asocijacija za krštenje deteta.

U jednoj lokalnoj prodavnici našla sam dosta detalja sa perjem, tako da sam i taj deo rešila.

Ono što mi je bio najomiljeniji deo je onaj koji sam sama uradila, a to je restaurirani ram za sliku u kome sam napravila kolaž slika mog sina, a na sredinu postavila prelepa krila u bež boji.

Ovaj ukras okačen je sada u mojoj kancelariji i biće tu zauvek, kao prelepa uspomena na taj divni čin i kasniju proslavu.

Cvetovi različtih veličina koji se vide na slikama su ručno rađeni od papira, delo jedne devojke iz mog grada koja zaista ima zlatne ruke i pravi dekoracije kakve samo možete da zamislite.

Ostali ukrasi na stolu su svećnjaci koje sam sama restaurirala za svoju dušu pre nekoliko godina, zatim tu su svećnjaci sa vodom i plutajućim svećama koje sam takođe sama ukrasila.

Na kraju, tu su i unikatne drvene tacne na kojima se nalaze kolači, koje sam uradila u vintage stilu.

Figurica anđela je poklon koji sam dobila pre nekoliko godina, pa sam smatrala da će se lepo uklopiti u dekoraciju, a tako je i ispalo.

Na Vama je da sami odaberete cvetni aranžman, ja sam se odlučila za bele ruže u kutiji u obliku srca.

Na kraju, moj savet Vam je da date mašti na volju, budete kreativni, pogledate neke primere, „ukradete“ ideje i kada se sve to na kraju skocka, greške nema.

Učinite tako da Vam ovaj sveti čin ostane dugo u pamćenju, kao i prelepa uspomena Vašem detetu jednog dana.

Izvor: Mima decoupage