Dnevna soba kao sa naslovne strane

Ako želite da preuredite svoju dnevnu sobu, krenite u potragu za detaljima sa malom dozom inspiracije i unapredite njen izgled. Sitni detalji mogu da promene Vašu dnevnu sobu na neverovatan način, a ako nemate ideju za početak, sledite dalje savete koji Vam mogu pomoći oko uređenja, tako da Vaša dnevna soba izgleda kao sa naslovne strane.

Idealno uređena polica s knjigama

Nema boljeg načina da prikažete svoje omiljene naslove od savršeno stilizovane police s knjigama. Većina TV polica koje su kod nas itekako u trendu ima deo za držanje knjiga, a na Vama je kako da ga osmislite. Možete sortirati posebno dela određenog autora, stavljati zanimljive ramove između knjiga, suvenire, kutijice ili bilo koje druge sitnice koje se mogu dobro kombinovati sa knjigama. Ako želite da na Vašu policu s knjigama unesete malo kreativnog haosa, ne ređajte knjige po veličini nego ih izmešajte i dobićete vizuelno vrlo interesantnu sliku.

Lažno krzno ili ovčija koža

Ako Vašoj dnevnoj sobi želite da date luksuzan dojam, jedan od najbržih i najefektnijih načina je da dodate malo pravog ili lažnog krzna, kao i prekrivače ili tepihe od ovčije kože. Važno je da ne preterate, pa bi bilo dobro da imate maksimalno jedan ovakav dekorativni komad u prostoriji.

Metalni akcenti

Bilo da ste tradicionalista i preferirate zlato i srebro ili želite da budete malo kreativni, pa se češće odlučujete za roze zlato, metali predstavljaju esencijalni deo dekoracije za svaku osobu koja želi da ima zanimljivo uređenu dnevnu sobu. Metalne akcente možete da koristite na ramovima za slike, dekorativnim detaljima za zid kao što su veliki satovi ili dekoracijama za police i stolove koje će dati dašak glamura Vašoj dnevnoj sobi.

Neobičan tepih

Kvalitetan tepih predstavlja jedan od esencijalnih načina da uokvirite sopstveni prostor, a ova vrsta tepiha najbolje izgleda na drvenom podu. Popularni su grafički elementi i neutralne boje.

Uočljiva sofa

Sofa daje Vašem domu vrlo ličan pečat, zato nemojte birati neutralne boje nego budite hrabri, eksperimentišite i odlučite se za neku upadljivu boju koju će svi primetiti. Odaberite boju za koju smatrate da će se dobro uklopiti i mešati sa različitim jasucima i ostalim dekorativnim detaljima u Vašoj dnevnoj sobi.

Odlično stilizovan sto za kafu

Danas u ponudi možete pronaći stolove za kafu raznih veličina i materijala, pa uz malo mašte možete uzeti baš onakav kakav odgovara Vašem životnom prostoru. Na raspolaganju su Vam metalni, stakleni, drveni, pastelnih boja, a na Vama je da se odlučite koji od njih najviše ide uz Vašu dnevnu sobu.

Na sto za kafu možete da poređate razne detalje koji će dočarati Vašu ličnost, npr. Vaše omiljene knjige, časopise, sveže cveće u unikatnoj vazi, sveće itd.

Uokvirena lična mantra

Postoji neka mantra ili fraza koja Vas inspiriše svakog dana? Uramite je i postavite na vidljivo mesto u dnevnoj sobi. To ne mora biti neki popularni citat za koji svi znaju, već nešto što za Vas ima posebno značenje.

Barski sto, zašto da ne?

Ako napravite ili kupite ovako nešto, definitivno ćete izgled Vaše dnevne sobe podići na viši nivo. Prikupite Vaša omiljena vina i likere na jednom mestu, kupite zanimljive čaše i očekujte goste koji će biti oduševljeni Vašom originalnošću.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage