Idealne boje za kuhinju: Izbalansirajte energiju uz pomoć Feng shui-ja

Veruje se da Feng shui, drevna kineska veština življenja i uređenja prostora, može uneti mir i balans u naš život. Ako želite život pun uspeha, zdravlja, izobilja i sreće, proverite kako da uredite kuhinju prema pravilima te veštine.

Kuhinja je sigurno mesto gde provodite određeni broj sati, a postaće izvor pozitivne energije ako primenite sledeće savete:

Izbacite iz kuhinje nepotrebne stvari. Zlatno pravilo Feng shui-ja koje ne važi samo za kuhinju, već i za sve ostale prostorije u Vašem domu. Jednostavno je, rešite se svega što nikada ne koristite.

Staro izlomljeno posuđe, plastične posude i pokvareni kuhinjski aparati u vrhu su popisa stvari koje stvaraju nered u kuhinji, a uzročno-posledično i nered u Vašem životu.

Naš mentalitet pogotovo karakteriše emotivno vezivanje za stvari, kao na primer prvi komlet tanjira koji smo dobili na poklon za venčanje. Koliko god da Vam je teško, zažmurite na jedno oko (ili na oba) 🙂 i bacite sve oštećene tanjire i šoljice za kafu, jer njima samo privlačite negativnu energiju u Vaš dom, koliko god Vam oni dragi bili.

Isto pravilo važi i za namirnice kojima je istekao vek trajanja, dakle, maknite ih iz frižidera.

Očistite šporet. Upravo on sadrži energiju prosperiteta i zato uvek mora da bude čist, ali i da radi ispravno.

Oslobodite prostor na frižideru. Magneti, razglednice, spisak stvari za kupovinu – nered na frižideru i svaki pogled na njega stvara previše stimulacije zbog koje se osećate rastreseno.

To je uostalom i jedan od razloga zašto posežete za hranom i kada niste gladni. Skinite sve sa frižidera i ostavite samo nekoliko motivacionih poruka.

Sakrijte kantu za smeće. Nemojte je držati otvorenu i nemojte je smeštati unutar vidnog polja, nego po mogućnosti ispod sudopere ili u unutrašnjosti nekog drugog kuhinjskog elementa. Otvorena kanta priziva nered i „smeće“ u Vaš život.

Napunite činiju za voće. Ona simbolizuje uspeh i obilje, a držite je na očišćenom trpezarijskom stolu ili bilo kojoj čistoj kuhinjskoj površini.

Pronađite mesta za biljke. Teglice sa začinima, cveće ili bilo koje druge biljke po Vašoj želji odličan su kuhinjski dodatak, jer unose pozitivnu energiju u Vašu svakodnevnicu.

Ne izbegavajte boje. Što više boja, to bolje. Baš kao i biljke, boje su zadužene za unošenje i održavanje pozitivne energije u kuhinji, ali i Vašem životu.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage