Ideje za dizajn male kuhinje

Kada razmišljamo o dekorisanju naših domova, nekako je logično da najviše pažnje posvećujemo prostorijama u kojima provodimo najviše vremena.

To itekako ima smisla, jer ulaganje vremena i novca u prostorije koje najmanje koristimo postaje luksuz koji ne možemo svi da priuštimo.

Renoviranje doma od temelja do krova je veoma skup proces, poznato je svima koji su prošli kroz to, tako da se sad fokus zadržava samo na najneophodnijim elementima.

Verovatno ćemo se svi složiti oko toga da su dnevni boravak i kuhinja najkorišćenije prostorije u domu.

U dizajnu kuhinje postoje određena pravila i principi oko kojih treba da se držimo ako želimo da postignemo najbolje rezultate, a male kuhinje su poseban izazov za sve one koji se bave ovim poslom.

Ljudi se često zavaravaju i veruju da u malom prostoru ne mogu stvoriti ništa lepo, a da je u isto vreme i funkcionalno.

Kuhinja koja ne poseduje funcionalnost pretvoriće se u Vašu najgoru noćnu moru, jer će Vam znatno otežati svakodnevne zadatke i obaveze.

Ipak, uz malo mašte, volje i kreativnosti, možete da od svoje male kuhinje napravite i raj za oči, a da joj pri tome obezbedite i tako neophodnu funkcionalnost.

Prilikom renoviranja ili redizajna male kuhinje, morate se držati istih pravila kao i u ostatku Vašeg doma, a to znači da u malom prostoru nema mesta za predmete koji često imaju samo dekorativnu ulogu, jer oni na taj način predstavljaju samo smetnju i remete Vaše aktivnosti.

Pripremanje obroka u maloj kuhinji je izazov samo po sebi, pa zašto bi onda stvarali sebi teskobu i dodatni pritisak gomilajući ukrasne posude, vaze itd.

Kao i u svakoj drugoj prostoriji, minimalistički dizajn, pravilna upotreba boja, nameštaj sa više funkcija i modularni komadi nameštaja daće Vašoj kuhinji prostor koji Vam je potreban za manevar tokom pripreme obroka za Vas i Vašu porodicu.

Na kraju, ako se budete pridržavali gore navedenih pravila, kreiraćete kuhinju koja će pored funkcionalnosti ponuditi i vrhunsku estetiku, zbog čega će Vaša kuhinja postati Vaša omiljena prostorija u domu, u kojoj ćete provoditi svoje vreme, kuvajući ili isprobavajući nove recepte, ili jednostavno uživajući u ambijentu koji ste sami stvorili.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage