U poslednjih nekoliko godina mogućnost da se renoviraju i ožive stara skladišta, štale i industijski prostori preuzeo je svet dizajna i uređenja.

Apel da se vrati razdoblje dizajna koji je usmeren na proizvodnju, mehaniku i sirove neprerađene materijale je predivan način da Vašem dobu date industrijski izgled. Od rustičnih „dodira“ do konstruktivnih elemenata i industrijski inspirisane rasvete, nema sumnje da su ovi detalji proizvedeni da ostanu.

Da biste mogli da znate koji tip industrijskog detalja volite, prvo pogledajte da li zgrada ili kuća u kojoj živite ima istorijsku prošlost koja otkriva kreativne ideje. Izloženi zidovi od cigle, čelični stubovi i drvo su česti elementi koji su korišćeni u izgradnji skladišta i industrijskih zgrada.

Kovano gvožđe upotrebljava se kao ukrasni i strukturalni industrijski element koji izgleda predivno u savremenom domu. Možete koristiti bakar, metal i nikl, kako biste u Vaš dom uneli industrijski osećaj.

Najlakši prostor za primenu industrijskih detalja je kuhinja. Današnji kuhinjski aparati su napravljeni od elegantnog nerđajućeg čelika sa elementima koji se slažu, a podsećaju na industrijsku eru.

Drugi način da uredite svoj dom tako da on odiše industrijskim dizajnom je da koristite umetnička dela. Smele grafike, murali ili nacrtani simboli na zidu će dati instant industrijski akcenat.

Kamini i zidovi se mogu urediti na industrijski način tako što ćete dodati sirove izložene materijale kao poslednji dodir, a ostatak Vaše prostorije će ostati moderan i savremen.

Tokom poslednje decenije u enterijeru došlo je do povećanja proizvodnje industrijskog nameštaja. To se može videti u spavaćim i dnevnim sobama sa minimalnim detaljima i jednostavnim materijalima.

Jednostavno kovano gvožđe za krevet može biti formalno ili neformalno u zavisnosti od posteljine koju izaberete, dok uparivanjem istog stila sa Vašim osvetljenjem možete dobiti izgled industrijskog šika u Vašoj sobi.

Na kraju, industrijski dizajn nije samo za primenu u enterijeru Vašeg doma, isto možete primeniti i napolju, poput industrijskog spoljašnjeg osvetljenja, odnosno velikih sijalica sa izloženim debelim kablovima.

Da li ste spremni da Vašem domu dodate dodir istorije?

Izvor: Mima decoupage