Industrijski stil uređenja – trend koji osvaja

Industrijski stil pojavio se u 20. veku u Americi. Lepota ovog stila leži u njegovoj nesavršenosti i spajanju kontrastnih elemenata koji će Vašem prostoru dati notu jedinstvenosti. U nastavku teksta ćemo ispratiti osnovne karakteristike ovog stila, pogotovo ako imate nameru da svoj dom tranformišete u nešto potpuno drugačije.

Materijali

Rustični komadi drveta i metal su ključna kombinacija industrijskog stila uređenja. Možete pronaći bilo koji komad nameštaja koji poseduje ovu kombinaciju materijala, kako biste stvorili predivan industrijski dizajn u svom domu.

Nedovršenost

Da bi se stvorila tzv. industrijska atmosfera, potrebno je pokazati „sirove kosti“. Ovo verujem da će napraviti samo oni najsmeliji, tako što će da postave čelične grede na plafon, cevi i kanale, i na taj način će prostoru dati kompletno nedovršen izgled, a to je upravo ona atmosfera koja treba da se postigne.

Metalik paleta boja

Koristite metalik nijanse srebrne, zlatne i roze da bi postigli industrijski stil uređenja. Najčešće ćete ovo postići ako kupujete rasvetu u ovim bojama, ručke za nameštaj itd.

Prostrani izgled

Budući da je industrijski stil uređenja enterijera inspirisan skladištima i fabrikama, logično je da ovako uređeni domovi imaju otvoren raspored, kako bi se omogućilo slobodno kretanje.

Bakarno posuđe

Lonci i tiganji od bakra pomoći će da u Vašoj kuhinji stvorite topli industrijski ambijent. Bakarno posuđe takođe daje šarmantnu vintage atmosferu Vašoj kuhinji.

Beton

Betonske radne ploče, podovi i drugi betonski elementi u industrijskim kućama savršeno opisuju taj dizajn. Boja betona je tipično tamnosiva i lepo se slaže s različitim metalima i drvetom.

Izvor: Mima decoupage