Sigurno da svako od nas u kući ima bar jedan stari ram od goblena koje su radile naše bake. Retro ramovi ponekad ne zahtevaju nikakvu umetnost unutar sebe, jer su oni sami umetnost.

U zavisnosti od izgleda Vašeg enterijera i onoga šta volite, dekorišite bar jedan zid u kući na ovaj način, i svi Vaši ukućani i gosti biće oduševljeni Vašom kreativnošću.

Moderni dizajneri pretvorili su upotrebu praznih ramova u veoma popularan trend pogodan brojnim stilovima, ne samo šik ili retro, kako važi prema uvreženom mišljenju.

Upotreba praznih ramova u svrhe dekora predstavlja jednu od najjednostavnijih ideja, jer kreirate izvanredan prostor bez trošenja novca na skupocene umetnine. Ako ih već nemate u kući, svoje ramove možete nabaviti za nekoliko stotina dinara i potpuno ih restaurirati.

Moj favorit su ogledala u ramovima za slike koja izgledaju potpuno šik. Za sada sam restaurirala nekoliko ramova koje sam kupila, a reakcije su odlične. Veliko ogledalo u ovalnom ramu za sliku u vrlo trendi mint boji, zatim pravougaono ogledalo u boji lavande, malo ovalno ogledalo čiji je ram urađen u dekupaž tehnici i dva pravougaona ogledala koja idu u paru.

Ramovi su fin dodatak brojnim dekorativnim stilovima – šik, bezvremenim, rustičnim, savremenim, skandinavskim i svim ostalim.

Dodatno, ukoliko pronađete neku umetninu koja Vam se svidi, ili pak Vama dragu fotografiju, prazan ram uvek može postati njen dom i pružiti Vam novi izgled bez kompletne promene dekora.

Prazni ramovi se uglavnom koriste u grupama i konstantno donose nešto uniformisaniji izgled. Budite slobodni i opredelite se za sve različite komade kako biste sa njima kreirali krajnje neobičnu sliku.

Kačenje praznih ramova u grupama nije samo odlična ideja, već određeni dizajneri preporučuju njihovo preklapanje i postavljanje jednih preko drugih ili, jednih unutar drugih, radi stvaranja veoma interesantnih efekata.

Na kraju, u slučaju da posedujete posebna umetnička dela koja želite da istaknete, dodajte nekoliko praznih ramova oko njega i Vaš posao je završen.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage