Izbacite ih! Ove tri stvari blokiraju pozitivnu energiju u kući

Sakupljanje nepotrebnih i nefunkcionalnih stvari samo taloži negativnu energiju u Vašem domu.

Feng shui je drevna veština življenja i uređenja prostora. Prema Feng shui-ju, određene stvari u našim domovima blokiraju upliv pozitivne energije, a zadržavaju negativnu energiju u našem životnom prostoru.

Bilo da ste poštovalac ove drevne veštine ili ne, sigurno da ne možete da navedete nijedan valjan razlog zašto bi u kući držali stvari koje Vam ne trebaju, ili one koje ne rade.

U ovom blogu navešću tri stvari koje ne bi trebalo da zadržite u svom domu, ukoliko želite da Vi i Vaši ukućani ostanete vedri i pozitivni:

Uvelo cveće

Sobne biljke simbolizuju rast i napredak, pa je svakako pozitivno gajiti ih u svom životnom prostoru. Međutim, ako je neka od Vaših biljaka počela da vene, jednostavno je izbacite i svog doma i zamenite je novom, jer će u suprotnom ona obustaviti napredak i uticati na to da neko vreme stagnirate na svakom životnom planu.

Neupotrebljivi predmeti

Sakupljanje nepotrebnih stvari samo taloži negativnu energiju u Vašem domu. Mnogo je zdravije za Vašu psihu da prostor u kome živite bude rasterećen od bespotrebnih stvari i negativnih vibracija.

Nepoželjni pokloni

Ovo možda do sada niste znali, ali nepoželjne poklone ne bi trebalo zadržavati u svom životnom prostoru. Iako poklon uvek sa sobom nosi dobru nameru, svako od nas je bar nekad dobio nešto što mu nije potrebno. Iz zahvalnosti prema oosobi koja nam je kupila poklon često čuvamo stvar koju ne želimo, a to se negativno odražava na našu energiju i mir.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage