Jednostavan trik: kako da pauci i drugi insekti pobegnu iz Vašeg doma

Koliko god čistili i održavali Vaš dom, pauci i drugi insekti nekako uvek nađu način da uđu i pronađu svoje mesto. Na sreću svih nas, postoji nekoliko potpuno prirodnih i bezbolnih načina da ih se rešimo, a danas ćemo proći zajedno jedan od njih.

Pauci, poput većine drugih insekata, ne podnose miris nane. Ova biljka ima jak aromatičan miris koji voli većina ljudi, ali je nepodnošljiva paucima i većini drugih insekata.

Sve što treba da uradite jeste da u male teglice posadite nanu i smestite ih u ćoškove u kojima inače pronalazite paukove. Ovo će ih zauvek oterati iz Vašeg doma, i što je još bolje, sprečiće druge da uđu.

Ako niste tip koji gaji biljke u kući, dovoljno je da nakon narednog čišćenja doma poprskate ćoškove osveživačem vazduha sa mirisom nane, a možete i sami da napravite potpuno prirodan proizvod za uklanjanje paukova.

Potrebno Vam je:

  • 150ml vode
  • 50ml alkoholnog sirćeta
  • 20 kapi eteričnog ulja ljute nane

Priprema:

U bocu s raspršivačem sipajte vodu i sirće, pa dodajte eterično ulje. Mešavinu dobro promućkajte. Poprksajte mesta iza ormara, sudopere, ćoškove u kupatilu, odnosno sva mesta na kojima se pojavljuju pauci.

Ova mešavina neće ubiti insekte, ali će ih držati daleko od Vašeg doma.

Postupak ponovite s vremena na vreme kako se ne bi vraćali.

Napomena: Umesto ljute nane možete da koristite i eterično ulje eukaliptusa. Efekat će biti isti, ali nana ima prijatniji, blaži miris.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage