Dnevni boravak Uređenje enterijera

Jesenja idila – kamin kao ukras svakog doma

Jedan od najboljih osećaja koji možete da priuštite sebi u hladnim jesenjim i zimskim večerima jeste grejanje toplim kaminom i sam pogled na njega. Kamin je idealan ukras za Vaš dnevni boravak, i čim ga postavite, postaje centralno mesto oko koga se okuplja cela porodica.

Može da bude i samo dekorativan, ali mnogi danas biraju kamin kao glavno grejno telo u kući. Neki se greju isključivo sa njim, dok ga drugi samo povremeno upale, ali svakako uživaju u prijatnoj toploti koju oni isijavaju.

Danas su dostupne različite vrste kamina, tako da je sigurno da u raznovrsnoj ponudi možete pronaći onaj koji će odgovarati baš Vama. Osim uobičajenih kamina sa ogrevom, na tržištu su sve popularniji električni i plinski kamini. Njihova instalacija je mnogo manje problematična, a i ne morate uvek da imate spremnu zalihu drva. Konkretno, takvi kamini su pogodni za naknadnu ugradnju u stanovima u stambenim zgradama u kojima grejanje na drva nije bilo predviđeno prilikom izgradnje.

Za uređenje enterijera možete odabrati i stoni kamin, koji bi trebalo da odgovara svim Feng Shui smernicama integracije elemenata u prostor.

Tu su i biokamini koji rade na bioetanol. Predstavljaju dodatni izvor toplote, ali su preslabi da bi zagrejali celu sobu. Kao ukras imaju mnoge prednosti, jer mogu da se postave na zidove, smeste u sredinu prostorije, a manji čak i na sto.

Na kraju, koji god da odaberete sigurno nećete pogrešiti, a ovaj nezamenljivi deo enterijera postaće centralna tačka u Vašem domu.

Izvor: Mima decoupage

2 thoughts on “Jesenja idila – kamin kao ukras svakog doma

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.