Jesenji detalji: kako da utoplite svoj dom

Jesen je stigla, a sa njom i obilje plodova i prirodne dekoracije koju možemo da unesemo u naš dom.

Takođe, to je vreme u kojem mnogo više vremena provodimo u unutrašnjosti svog doma nego što smo to činili proteklih meseci, pa nam je važno da se u njemu osećamo što prijatnije.

Uz malo mašte i vrlo malo potrošenog novca, u svoj dom možete da unesete dašak jeseni i tako uživate u mnogima najdražem godišnjem dobu.

1. Mekani jastuci i ćebad

Nabavite jastučnice u jesenjim bojama, crvenoj, žutoj, krem i ušuškajte se ispod ćebeta sa šoljicom čaja u rukama tokom prvih hladnih jesenjih večeri.

2. Zasadite jesenje cveće

Vres je cveće koje se najčešće može videti na prozorima u našim krajevima tokom jesenjih i zimskih meseci, a osim što je i lekovit, značajno podiže izgled Vašeg enterijera.

3. Dekoracija bundevama

Ništa ne govori o jeseni kao bundeve koje su se počele da se pojavljuju u prodavnicama. Od onih manjih sorti koje same po sebi mogu da posluže kao dekoracija pa do većih, upravo je ovo idealan jesenji dodatak svakom domu.

4. Zamenite fotografije u ramovima

Vrlo jeftina i jednostavna dekoracija koju možete da napravite za svega nekoliko minuta je jednostavna zamena postojećih fotografija u ramovima koje već imate. Izradite nekoliko sa letovanja od ove godine, a ova mala promena će doneti sasvim novi izgled domu.

5. Iskoristite jesenje lišće

Možete da napravite prava mala umetnička dela koristeći ono najlepše što nam jesen nudi, a to je lišće u crvenim, žutim i smeđim tonovima. Kao što smo nekada presovali lišće za herbarijum, isto tako možemo da ga pripremimo i za stavljanje u ramove ili nasumične dekoracije po stanu.

6. Dodajte rustične elemente

Tokom šetnje osim lišča možemo da skupljamo i grančice, žireve, šišarke i kestenje. Upravo njihova drvenasta struktura i boja daju rustičnu notu svakom domu. Uz njihov dodatak ćete izbeći sterilan izgled doma i uneti dodatnu toplinu.

7. Upalite sveće

I na kraju, unesite u svoj dom i sveće. Bilo da posegnete za onim bez mirisa ili pak onima s mirisima bundeve, pomorandže, cimeta, čaja i drugih jesenje-zimskih tonova, dolazak kući s posla biće još lepši uz prijatnu atmosferu koju stvaraju sveće.

Izvor: Mima decoupage