Jesenji makeover – stvaranje oaze mira za hladnije dane

Ne znam za Vas, ali ja prethodnih mesec dana stalno razmišljam šta je to što bih mogla da promenim u svom domu. U principu je sve na svom mestu, nisu potrebni neki krupniji radovi, ali sam definitivno rešila da dodam neke detalje koji će uneti minimalnu promenu. Verujem da svako ko iole uživa u kućnoj atmosferi razmišlja jednako.

U kuhinji i trpezariji koje su spojene ću dodati dve otvorene police koje su sada itekako in, uradila sam pet vintage ramova u koje se trenutno postavljaju ogledala, od kojih planiram da napravim zanimljiv mozaik iznad trpezarijskog stola, a na kraju možda kupim i neki zanimljiv zidni sat koji će da zaokruži celu priču.

Čak i ako ne planirate ovakve promene, na trpezarijskom stolu uvek možete da držite sveže cveće i voće koje prati godišnje doba, a sada je idealno vreme da nabavite nekoliko ukrasnih tikvica, par listova kestena i malo sena, zašto da ne?

Što se tiče dnevnog boravka, ne morate da menjate nameštaj, možda možete jednostavno da presvučete garnituru koju već imate, ili da kupite nekoliko novih jastučića. Takođe, moj Vam je savet da s vremena na vreme promenite fotografije u ramovima za slike, i nećete verovati koliko i sitnice umeju da naprave razliku.

Ja sam trenutno u fazi opremanja i sređivanja radne prostorije, jedan zid sam prelepila stiropor oblogom koja imitira staru ciglu, i mogu Vam reći da odlično izgleda. Takođe me očekuje i kupovina radnog stola, stolice, polica, rasvete, nešto naravno planiram i sama da napravim itd.

Sve u svemu, i Vi možete da uradite sve slično, pratite svoj unutrašnji osećaj, posmatrajte svoj dom, potrebe svojih ukućana i sigurno nećete pogrešiti. Ne trebaju Vam preterana finansijska ulaganja da bi osvežili svaku prostoriju u domu, sitnice su te koje prave razliku.

Kupovina nove zavese, tepiha, zanimljive vaze, svećnjaka, podne lampe ili nekog zanimljivog lustera, ideja ima na pretek.

Nažalost, u jeku pandemije kroz koju prolazimo već određeni period, možda ćemo biti primorani da provodimo vreme u kući koje možda nismo ni planirali, pa je sada pravi momenat da sebi i svojim najbližima napravite pravu malu oazu mira u kojoj ćete uživati u svakom godišnjem dobu.

Izvor: Mima decoupage