Kako da kuća uvek lepo miriše, bez hemije i veštačkih proizvoda?

Svi ćemo se složiti sa tim da prvo što ljudi primete kada Vam uđu u kuću jeste upravo miris.

Uz nekoliko trikova, bez hemije i veštačih proizvoda, Vaša kuća će uvek odisati svežinom.

Osim što su predivna dekoracija, sobne biljke čiste i osvežavaju vazduh, pa su jedan od najboljih načina da Vam dom uvek lepo miriše.

Ako Vam nedostaje svežine bez obzira na to koliko ste posvećeni čišćenju, možda je problem u odvodima.

Jedan od načina za rešavanje ovog problema je da u odvod obilno sipate sredstvo za pranje posuđa sa aromom limuna, a zatim pustite toplu vodu.

Ako želite prirodniju varijantu, poslužite se sokom od limuna ili limete, a zatim takođe isperite odvod toplom vodom. Ako ni to ne pomogne, pokušajte sa sodom bikarbonom, tako što ćete sipati pola šoljice u odvod, pa isprati toplom vodom.

Možete napraviti domaću aroma lampu, tako što ćete na vatru staviti posudu s vodom, dodati kriške limuna ili pomorandže, svežu nanu ili lavandu, u zavisnosti koji miris volite.

Prostorom će se širiti predivan sveži miris, mnogo prirodniji od onog koje stvaraju veštačke aroma lampe.

Mirisne sveće su još jedna opcija kako možete da osvežite svoj životni prostor.

Naravno, neupaljene ih možete staviti u orman ili sanduče s obućom, a svaki put kada otvorite vrata osetićete divan miris, jer će ga upiti Vaša odeća i obuća.

U nekom od prethodnih blogova pisala sam o tome kako napraviti prirodni osveživač vazduha upotrebom vode, soli, želatina, prehrambene boje i etarskog ulja, što Vam je još jedna idealna opcija za osvežavanje mirisa u kući na najprirodniji mogući način, bez udisanja opasnih sredstava i hemije.

Na kraju, mirisi su nešto što se najduže pamti, pa se potrudite da Vaša kuća uvek odiše svežinom, na radost Vas i Vaših ukućana.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage