Kako da kuhinja postane najlepše mesto u Vašem domu?

Kuhinja je mesto u domu u kojem većina nas provodi dosta vremena, pa bi trebalo da se posvetimo malim trikovima uz pomoć kojih će ona postati omiljeno mesto u kući.

Na četiri stvari treba obratiti posebnu pažnju, pa da krenemo:

Police

Iskoristite svaki santimetar prostora tako što ćete napraviti police po meri. Police nisu samo praktične, već imaju i estetsku funkciju.

Osim zatvorenih polica, odlične su i otvorene. Rasporedite začine, kutije sa potrebnim sitnicama, a ako imate kuvar, to je pravo mesto za njega.

Jarke boje

U kuhinji često igramo na sigurno, biramo neutralne boje, poput bele, boje drveta, eventualno sive. Nema razloga za tim, slobodno se poigrajte bojama. Crno bela kuhinja takođe je u trendu, ali to ne znači da ne možete da imate detalje u drugim bojama, od crvene do žute.

Plava boja kuhinje nikad neće izaći iz mode. Ona dolazi u mnogo nijansi, od golubije sive preko tirkizne, mint do mastilo plave.

Detalji

Ko voli sveden enterijer, treba da bira viseće delove u beloj ili nekoj drugoj neutralnoj boji. Detalji poput staze, krpa, posuda za kafu, ulje, so, mogu biti živopisni. Slike sa prilagođenim natpisima ili one na kojima su kuhinjski motivi takođe će ulepšati prostor.

U trendu su i table poput školskih na koje možete da pišete spisak potrebnih namirnica za kupovinu, neki recept ili da ostavljate poruke ukućanima. Kad je reč o uređajima, navikli smo na bele i sive, ali slobodno ih obojite u neku drugu boju, pogotovo ako su stari.

Pink frižider ili mašina za pranje posuđa uneće vedrinu u Vašu kuhinju. Zanimljiv tapet će takođe oplemeniti prostor.

Kuhinjsko ostrvo

Nekada je bilo rezervisano za američke kuhinje koje smo viđali na filmovima, ali danas su ostrva sve popularnija i u našim kuhinjama. Ako imate dovoljno prostora, razmislite da postavite ostrvo u kuhinji jer je praktično. Odlično je za odlaganje kuhinjskih aparata, za postavljanje uređaja, a u donjem delu možete da napravite police.

Izvor: Mima decoupage