Kako da pripremite Vašu spavaću sobu za leto

Leto nam kalendarski još nije stiglo, ali su temperature definitivno letnje, pa bi bilo dobro da razmislite o praktičnim promenama u Vašoj spavaćoj sobi da bi pregurali ove visoke temperature.

Spavaća soba je jedna od najvažnijih prostorija u našem domu, iz razloga što se u njoj opuštamo nakon napornog radnog dana i „punimo baterije“ za sutrašnji. Zbog ovoga je važno da se ona preuredi za svaku sezonu posebno.

Ako Vam po čitav dan radi klima kao što je kod mene slučaj, predlog je da uveče kada je ugasite, otvorite sve prozore, napravite blagu promaju i ostavite ih preko noći. Kada omogućite bolji protok vazduha u prostoriji i kvalitetnije životno okruženje, sigurno ćete lepše i spavati.

Za početak sklonite tepih ako ga imate, jer on dodatno generiše toplotu i čini je nepodnošljivom. Ovim postupkom pomoći ćete sebi u hlađenju sobe, ujedno joj pružajući uredniji izgled. Ako na prozorima trenutno imate neprovidne zavese, obavezno ih zamenite providnim i laganim i na taj način ćete svoj ambijent održavati svetlim.

Što se boja tiče, birajte neutralne – belu, svetlo sivu, boju slonovače, bež i budite slobodni da dodate nekoliko tamnijih detalja radi dubine. Izbegavajte sve što poseduje jak ton jer se on povezuje sa toplotom, a to sigurno ne želite.

Ipak, kako Vaš prostor ne bi postao dosadan i jednoličan unesite nekoliko zanimljivih detalja. To možete učiniti dodavanjem Vaših omiljenih biljaka, različito obojenog nameštaja itd.

Na kraju, najvažnije je to da Vaša posteljina bude pamučna, jer ovaj materijal održava Vaše telo hladnijim tokom sna i omogućava koži da diše.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage