Koristite tamno plave tonove u uređenju enterijera

Tamno plava boja je apsolutni trend u uređenju enterijera ove godine, kako kod nas, tako i u svetu. Ona svojim hladnim tonovima prostoru daje posebnu notu elegancije i strahopoštovanja.

Korišćenju tamnih tonova prilikom uređenja treba pristupiti sa posebnom pažnjom, budući da ima tendenciju da prostor čini naizgled manjim i ne baš optimističnim.

Zajedno ćemo proći kroz nekoliko stvari na koje bi trebalo pripaziti ukoliko se odlučite da pri uređenju enterijera koristite tonove morskih dubina.

Ukoliko bojite zidove u tamno plavo, budite sigurni da je prostor dovoljno veliki, te da neće izgledati skučeno i depresivno.

Drveni elementi i kožni nameštaj osvežiće prostor u kome dominiraju tamno plavi tonovi.

Veliki prozori i mnoštvo svetlosti su glavni preduslov koji prostor mora da zadovolji pre nego što se krene s bojenjem zidova u tamno plave nijanse.

Tamno plavi nameštaj se savršeno uklapa u prostore u kojima dominira bež boja, a dobro podnose i mat zlatne detalje.

Kuhinjski ormarići tamno plave boje će se najbolje kombinovati sa svetlim radnim površinama, te će tako osvežiti prostor.

Na kraju, ova prelepa i sofisticirana boja će se savršeno uklopiti u Vaš dom, a Vaši prijatelji i gosti će biti oduševljeni što ste bili odvažni i što ste se odlučili baš za ovu dominantnu boju, koja će sa sigurnošću dati Vašem domu posebnu notu elegancije.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage