Kuhinja u nijansama zelene

Zelena boja za kuhinju je apsolutni trend u ovoj godini. Svaka nijansa zelene je priča za sebe, a na Vama je da odlučite koja će krasiti baš Vašu kuhinju.

Svetlije nijanse zelene boje su odličan način da se neutralnim prostorijama doda vesela nota, dok su tamnije nijanse sinonim bogatstva i luksuza, posebno kada se kombinuju sa mramornom i metalik bojom.

Zelena boja će se odlično uklopiti i u moderne i u tradicionalne kuhinje, ali će najbolje izgledati i dostići svoj puni potencijal u kuhinjama sa puno prirodnog svetla.

Mat zelene kuhinje su posebno popularne poslednjih godina jer su najbliže nijansama iz prirode, pa su česta opcija ljudi koji kuću uređuju po ekološkim principima.

Zelena je odlična boja za kuhinjske ormariće ako u kuhinji i trpezariji imate drvene podove, odlično se integriše sa drugim prirodnim bojama, a nećete pogrešiti ako je kombinujete i sa belom.

U nastavku ćemo zajedno proći kroz popularne nijanse ove predivne boje, a na Vama je da odlučite koja se najbolje uklapa u Vaš enterijer.

Trava zelena

Kuhinja u ovoj boji doneće Vam veliku količinu svežine, pogotovo ako su Vam zidovi i pločice u kuhinji u sivoj, beloj ili bež nijansi. Ako se odlučite za ovu nijansu zelene u Vašoj kuhinji, savet je da je ukrasite sa što više cveća i dobićete pravi kutak za uživanje koji odiše prirodom.

Limeta zelena

Sa ovom nijansom budite prilično pažljivi, jer neće biti dobro ako preterate. Limeta zelena ima određenu jačinu, pa joj ne dozvolite da dominira u prostoriji. Koristite je na taj način što ćete nabaviti samo nekoliko kuhinjskih ormarića u ovoj boji, ili pak kuhinjsko ostrvo.

Mint zelena

Nema nijanse zelene koja je trenutno više u trendu od mint ili menta zelene. Ova boja će se idealno uklopiti uz rustične grede, čelik ili kamene podove.

Kelly zelena

Predstavlja posebno intenzivnu nijansu zelene boje koja se odlično uklapa uz šarene podove i svetlije boje senfa.

Tamna smaragdno zelena

Bogata smaragdna nijansa kombinuje se s predmetima od mesinga i predivnim mramorom u ovoj šik kombinaciji.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage