Kuhinjska ostrva – dobre ideje za organizaciju Vašeg prostora

U poslednjih nekoliko godina, jedan od najpopularnijih komada nameštaja u kuhinji jeste kuhinjsko ostrvo. Pre svega što je vrlo dekorativno i možemo ga urediti na beskonačan broj načina, ono je itekako korisno, kako za odlaganje, tako i za maksimalnu iskorišćenost njegove radne površine.

Mnoge kuninje imaju premali broj ormarića sa fiokama koje su odličan izbor kada na brzinu želite da odložite neke stvari. Možete ih postaviti i na zadnji i na prednji deo ostrva, u zavisnosti kako ste ga zamislili. Fioke se podjednako dobro uklapaju i u veća i u manja ostrva.

Još jedna opcija za upotrebu ormarića sa obe strane ostrva je ostavljanje isturenog dela površine ostrva ili udubljenja ispod kojih se mogu smestiti barske stolice odgovarajuće visine.

Problem kod ovakvog ostrva je taj što morate da izmaknete barske stolice da bi pristupili ormariću, pa se savetuje da u ovim ormarićima lagerujete svari koje ređe koristite, kao npr. neke kuhinjske aparate ili namirnice koje ne koristite previše često.

Možemo da primetimo da se u poslednje vreme u modu vraćaju kuhinje tzv. vintage ili starinskog izgleda, pa ako imate kuhinju ovakvog tipa, na prednjem delu ostrva, na ormariće možete staviti staklena vrata. Ovi ormarići mogu biti vrlo dekorativni jer u njih možete da posložite neke unikatne šoljice za kafu, posude za kolačiće, čajnike itd.

Ako pak imate dovoljno mesta za odlaganje u Vašoj kuhinji, ideja je da na prednjoj strani ostrva ostavite otvorene police na kojima možete da držite knjige.

Na kraju, sam izgled ostrva može odrediti njegova namena, tačnije, da li u Vašoj kuhinji kuvate samo Vi ili više osoba. Odgovor na ovo pitanje Vam može pomoći da se odlučite da li ćete ormariće i police ugrađivati na obe strane ostrva – slučaj kada više osoba sprema hranu, ili samo na jednoj strani – slučaj kada jedna osoba kuva. U svakom slučaju, ostrvo u kuhinji je jedan vrlo koristan i dekorativan detalj, zato pustite mašti na volju i kreirajte svoj komad ovog nameštaja.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage