Kuhinjska pomagala koja su Vam neophodna

Iako se uvek iznova zaljubimo u predivne motive na šoljicama za kafu, pastelne nijanse na tanjirima i posuđe u raznim bojama, važno je prvenstveno kuhinju opremiti onim pomagalima koja nam olakšavaju pripremu jela. Jednom kada Vašu kuhinju opremite osnovnim kuhinjskim alatima, moći ćete polako da nadograđujete Vašu kolekciju koju ćete jedva čekati da pokažete na porodičnom stolu.

Neizostavan alat u kuhinji je kuhinjska daska. Nekada je služila samo za seckanje hrane, međutim, danas je itekako popularna i u serviranju hrane.

Sigurno ste primetili u poslednje vreme da se u većini kafića i restorana hrana upravo služi na drvenoj dasci, što je po meni jako dobra i kreativna ideja.

Ovim trikom poslužite se i Vi kod kuće i sigurno ćete sve Vaše ukućane i goste prijatno iznenaditi.

Srbija je inače zemlja gde ćete pronaći predivno izrađene ukrase od drveta, pa kad god ste u mogućnosti pazarite nove daske i zamenite one koje su počele da tamne. Na dasci možete poslužiti apsolutno sve, sireve, suvo meso i mesne prerađevine, povrće, ali i kiflice i slatkiše. Ovako aranžirani, Vaši specijaliteti će izgledati rustično, raskošno i upečatljivo.

Ako nemate, vreme je da nabavite postolje sa noževima, koje pored toga što izgleda vrlo dekorativno, omogućiće Vam brzu pripremu sastojaka za kuvanje ili pečenje.

Izuzetno popularne i veoma korisne su i duguljaste providne posude u kojima možete da skladištite testenine, začine ili žitarice. Na ovaj način sve namirnice su vidljive, uredno složene i dostupne, te će Vam omogućiti brže snalaženje u kuhinji.

Kao veliki ljubitelj začina, prošle godine sam sa letovanja donela nekoliko pakovanja začina u epruvetama sa čepovima od plute, kao i minijaturna pakovanja maslinovog ulja koja su se idealno uklopila u moju kuhinju.

Tiganj presvučen teflonom je još jedna od stvari koju morate imati u svojoj kuhinji. Najveća prednost leži u činjenici da se u njemu obrađuju namirnice bez upotrebe mnogo masnoće i ne lepe se. Nemojte grebati tiganj oštrim predmetima da se ne bi oštetio površinski sloj.

Aparat za espreso, filter ili nes kafu, u zavisnosti koju volite, učiniće Vam svako jutro još lepšim. Ne samo da će Vam pomoći u pripremi najlepše kafe, nego će Vam pomoći da još više uživate u jutarnjoj rutini ispijanja ovog napitka.

Pre ili posle kafe, zavisno koji ste tip, na red dolazi doručak koji ćete spremiti u blenderu. Čini mi se da je sve više onih koji pokušavaju da se hrane zdravo, i to je za svaku pohvalu, a blender je aparat koji će Vam pomoći da za čas napravite sebi doručak. Vaše je samo da ubacite sastojke, stisnete dugme i gotovo, doručak je spreman, a i Vi za početak napornog radnog dana.

Na kraju, da zasladimo ovu našu priču, mikser je definitivno alat bez koga ne može da funkcioniše nijedna kuhinja. Mikser danas možete naći u svim bojama i dezenima, odaberite onaj koji se uklapa u Vašu kuhinju i spremni ste za pripremu svih kolača iz bakine knjige recepata, ili pak kod modernih domaćica, online recepata.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage