Leptiri u Vašem domu i njihov značaj prema Feng shui-ju

Transformacija gusenice u prelepog i elegantnog leptira šarenih krila predstavlja jedan od nesvakidašnjih prirodnih procesa koji se ne može ni sa čim uporediti.

Ovaj neverovatni proces prepun magije zauzima posebno mesto u Feng shui filozofiji, a upravo zbog svog čarobnog svojstva elegantni leptir dolazi u Vaš enteriijer sa blagotvornim svojstvima.

Leptir, prema ovoj drevnoj nauci, označava ljubav i sreću, dok su za sve nas ovi životni motivi od velikog značaja.

Prema Feng shui-ju, leptir pomaže prilikom uspostavljanja ličnih odnosa i predstavlja važan faktor u bračnim i ljubavnim vezama.

Leptir sa svojim raznobojnim krilima unosi dobru energiju i svežinu u svaku zajednicu, rasplamsava strast i romantiku, čime ujedno poništava rutinu svakodnevnice koja polako nestaje.

Prilikom uključivanja leptira u kućni dekor, možete upotrebiti nekoliko njih ili čitave rojeve ovih insekata. Grupisanjem leptira njihov uticaj i energija koju unose u prostor se povećava.

Sa druge strane, samo jedan leptir takođe može privući potrebnu sreću i radost u Vaš enterijer. Svoje leptire možete postaviti iznad kreveta kako bi oni bili prvo što ćete ugledati ujutru, a njihova nežna krila će Vam definitivno ulepšati jutro i dan učiniti srećnijim.

Feng shui strana namenjena leptirima jeste jugozapad, gde će na najbolji način aktivirati pozitivan tok energije i usmeriti je ka ličnim odnosima i komunikaciji među ljudima.

Leptire možete postaviti na zavese ili prozore svog ambijenta, jer na taj način oni mogu sprečiti da Vaša ljubav izleti kroz prozor, kako bi to kod nas rekli.

Značaj leptira u Feng shui-ju ne prestaje sa svim do sada navedenim, jer ovaj insekt simbolizuje još i besmrtnost duše i ponovno rađanje, dok su drevni Kinezi verovali da on takođe donosi poruku Velike Boginje.

Slika leptira u drevnim civilizacijama često se povezivala sa magijom, uzvišenim bićima i različitim božanstvima i nikada se ne smeju koristiti mrtvi ili sušeni primerci, jer je njihov efekat potpuno suprotan svemu što smo do sada spomenuli.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage