Boja lavande je izuzetno popularna ovog leta. Predstavlja mešavinu ljubičaste i bele boje i sadrži veliki spektar tonova.

Generalno ova boja asocira na ženstvenost, mladost, svežinu, ali je isto tako neutralna i elegantna istovremeno.

Ako ste ramišljali da ovog leta unesete malo boje u Vaš dom, boja lavande je idealna za Vas. Kao sofisticirana, raznovrsna i prilagodljiva boja, može da bude u svakoj prostoriji, da se uklopi u svaki stil uređenja enterijera i lako kombinuje sa drugim bojama.

Boja lavande deluje opuštajuće i umirujuće kao i miris cveća lavande. Zato je ona idealan izbor za spavaću sobu. Zidovi mogu da se oboje u ovu boju ili samo zid iznad i nasuprot uzglavlja, da bi se stvorio njen pozitivan učinak. Takođe, posteljina, ukrasni jastuci ili detalji u ovoj boji uneće dašak svežine.

Boja lavande stvara prijatnu atmosferu, posebno za druženje i komunikaciju, a istovremeno unosi elegantnu notu, i zato je dobar izbor za dnevnu sobu. Ako u dnevnoj sobi dominiraju neutralne boje, kao što su crna i bela, akcenti u ovoj boji oživeće prostor. Svoj sto za kafu možete osvežiti unikatnim podmetačima za čaše u ovoj boji.

Kuhinjsko ostrvo u boji lavande je lep detalj, kako u veoma modernoj beloj kuhinji sa čistim linijama, tako i u rustičnoj kuhinji u braon boji. Možete uvek držati svežu lavandu u vazi, ili neku sobnu biljku u saksiji ove boje.

Zidovi u boji lavande su idealan okvir za stvaranje prijatne atmosfere u trpezariji, a istovremeno unoseći i elegantnu i sofisticiranu notu. Oni se mogu uskladiti sa stolicama i zavesama u ovoj boji, koji će postati deo harmonične atmosfere.

Takođe, boja lavande je dobro rešenje i za dečiju sobu.

U kupatilu boja lavande može da zameni sterilnu belu boju. Ona će uneti notu sofisticiranosti.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage