Luksuzna, sofisticirana, posebna – Ljubičasta

Ljubičasta je kraljevska boja koja unosi luksuz i eleganciju u svaki prostor. Ova boja je vekovima u trendu i važi za simbol bogatstva i prefinjenosti.

Ljubičasta sa svim svojim nijansama može izazvati različita raspoloženja. Primena ove boje idealna je za one koji žele efektnije boje u enterijeru, ali nisu skloni eksperimentisanju sa jarkim bojama.

U uređenju enterijera ljubičasta boja predstavlja mudrost, superiornost, moć, uticaj, inspiraciju itd. U biti, to je umirujuća boja, ali i ona koja u prostoriju unosi dramu.

Kao i sa svim luksuznim stvarima, ni sa ljubičastom bojom ne treba preterivati. Previše ljubičaste ima isti učinak kao isuviše zlatne boje, nakinđurenost, kič i neukus.

Feng Shui kaže da je ljubičasta boja jakih vibracija, stoga se mora koristiti sa merom.

Postoje neka nepisana pravila za korišćenje ljubičaste boje za bojenje zidova. Ako sobu u celosti bojite u ljubičastu boju koristite svetle nijanse kao što su boja lavande i svetlo ljubičasta.

Ako više volite tamnije nijanse ljubičaste, ograničite se na bojenje jednog zida. Druge zidove obojite u svetlo ljubičastu, svetlo plavu ili svetlo ružičastu boju.

Za luksuzan i elegantan izgled prostorije kombinujte ljubičastu i belu boju. Uvek koristite bogate nijanse bele boje, kao što je satenska bela.

Ako ne želite da pogrešite u uređenju enterijera sa ljubičastom, upotrebite je akcentno.

Čak i sama ljubičasta sofa obaviće posao.

Akcentne boje najbolje funkcionišu u prostoriji u kojoj dominiraju neutralne boje. Isuviše boja u većini slučajeva stvoriće haos. Možete da se odlučite i za samo unošenje ljubičastih dodataka u Vaš dom, kao što su vaze, jastuci i posude. Važno je samo da dodaci budu u različitim nijansama.

U kuhinji se zadržite na svetlijim tonovima ljubičaste.

Ljubičasta je vrlo popularna u uređenju soba za devojčice, pri čemu treba obratiti pažnju na svetlije nijanse.

Prostorija gde možete upotrebiti sve nijanse ljubičaste je kupatilo. U kupatilu možete kombinovati tamnije i svetlije nijanse. Najbolji učinak ćete postići upotrebom staklenih pločica u ljubičastoj boji.

Na kraju, većina stručnjaka za dizajn enterijera tvrdi da je ljubičasta boja sofisticirana, posebna i luksuzna boja sezone. Budite hrabri, uvrstite je u Vaš dom i sa sigurnošću ćete uživati u rezultatima.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage