Da li ste ikada razmišljali o tome za šta bi mogli da upotrebite stare šoljice od kafe ili čaja koje više ne koristite? U njima možete da napravite mini bašte koje će predstavljati pravi dašak čarolije koji je potreban svakom domu.

Ovo je brz i jednostavan, vrlo kreativan projekat za koji Vam ne treba mnogo novca, a svi Vaši ukućani i prijatelji biće oduševljeni ovom idejom.

Za izradu ove mini bašte Vam treba stara šoljica od kafe ili čaja, zemlja za cveće, dekorativni kamenčići, šljunak, malo kamena koji će Vam biti neophodan za drenažu, dekorativne figurice i na kraju biljke kao što su sukulenti, kaktusi, mahovine ili manja trava.

Najbolji izvor za realizaciju ovog dekorativnog projekta su oštećene i starinske šoljice. Ako ih nemate, sigurno ih možete nabaviti na sajmu antikviteta ili na buvljaku.

Za početak morate da probušite malu rupu na dnu šoljice. Dodajte šljunak i kamenčiće na dno da bi se pravilno odvijala drenaža vode nakon zalivanja biljaka.Dajte mašti na volju i dekorišite šoljice sa ukrasima i biljkama po želji. Ako imate na raspolaganju, ne morate da se zaustavite na jednoj šoljici, već napravite čitavu kolekciju.

Jedno je sigurno, ako se potrudite dovoljno, napravićete vrlo originalan i dekorativan ukras za Vašu sobu, balkon ili baštu na kojima će Vam svi pozavideti.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage