Održavanje zdravog kontakta sa prirodom postaje sve značajnija stavka u našoj svakodnevnici koja je puna stresa.

Iako je naša milenijalna era prepuna uzbudljivih prednosti kao što su pametni telefoni, vozila i domovi koji mogu da se kontrolišu preko jedne aplikacije, istraživanja pokazuju da su biljke najznačajnije stvari koje možemo imati u svom prostoru.

Pored toga što izgledaju vrlo dekorativno, pogotovo ako se potrudite da odaberete unikatne saksije za njih, one mogu pospešiti naše duhovno i fizičko zdravlje.

Dokazano je da osobe sa visokim nivoom stresa dodatno pogoršavaju svoje stanje kada se ne nalaze u prirodnom okruženju, što još više ukazuje na važnost umirujuće koegzistencije sa prirodom.

Priroda ne samo da nam može poboljšati mentalno zdravlje, ona nam donosi i stimulanse u kreativnosti.

Kada se nalazimo u prirodnom okruženju, počinjemo slobodno da mislimo, osećamo fizički preporod i ukupno poboljšanje svih naših mentalnih performansi.

Na kraju, svi znamo da gradski život danas dolazi sa velikim teretom. Skupoceni domovi, visoki računi, zauzet socijani život, zahtevna radna mesta, haotični rasporedi, a ova slika se nažalost, nastavlja u nedogled.

Unošenje prirode u naš dom predstavlja savršen budžetski način koji kontrira ovom haotičnom načinu života.

Sobne biljke popravljaju kvalitet našeg vazduha, stvaraju nam čistiji kiseonik, regulišu vlagu i apsorbuju ugljen-dioksid.

Isto tako, one mogu apsorbovati velike količine organskih tvari, uključujući čitavu grupu hemikalija koje mogu ozbiljno narušiti naše zdravlje.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage