Nameštaj od paleta, zašto da ne?

Kupovina novog nameštaja za mnoge ljude danas je prevelik finansijski izdatak.

Na sreću, postoje nove i jeftinije varijante kako bi izbegli nepotrebne troškove.

Uz malo truda, mašte i kreativnosti, od paleta možete da napravite odlične komade, koji će krastiti kako Vaš enterijer, tako i dvorište i baštu.

Pošto im je osnovna namena prevoz robe i tereta, dizajnirane su tako da bi bile čvrste. Izrađuju se od bora ili nekih mekanih materijala, ali i od javora i hrasta.

Po meni one su savršene za izradu nameštaja zato što izgledaju staro i rustično, a i imaćete unikatne komade u svom domu.

Zajedno ćemo proći nekoliko ideja za nameštaj od paleta kako bi Vam bilo lakše da dođete do ovog divnog nameštaja u samo nekoliko koraka.

Ugaona garnitura. Bilo da se radi o dnevnoj sobi ili Vašoj bašti, možete napraviti divnu garnitutu za sedenje. Ako u kući imate šivaću mašinu i znate da šijete, to je pun pogodak, jer možete sami da sašijete jastuke za nju.

Klub sto. Od samo jedne palete možete napraviti unikatan klub sto za kafu kojim će svi Vaši prijatelji biti oduševljeni. Kao dodatak možete mu staviti točkiće i tako ga učiniti pokretnim, a odozgo možete staviti staklo radi zaštite.

Ideja je da na paleti možete pomoću dekupaž tehnike napraviti neke ukrase, a kasnije na njega poređati podmetače za čaše sa istim motivom.

Ležaljke. Ležaljke su takođe skupe, ali transformacijom paleta i uz malo mašte Vaš balkon može zablistati.

Bračni krevet. Ovaj komad nameštaja vrlo lako možete napraviti od paleta, a kasnije samo kupite kvalitetan dušek i mekanu posteljinu i uživajte u čarima onoga što ste sami napravili.

Na kraju, nadam se da Vam je ovaj blog poslužio kao inspiracija da krenete u ovu avanturu i pokušate da sami napravite unikatne komade nameštaja na kojima će Vam pozavideti svi Vaši prijatelji i gosti.

Izvor: Mima decoupage