Pampas trava – hit u dizajnu enterijera

Ako imate problema u pronalaženju inspiracije za dekoraciju Vašeg doma ovog leta, možda bi trebalo da saznate više o pampas travi.

Prema istraživanjima magazina koji se bave dizajnom enterijera, pampas se ovog leta nalazi na prvom mestu po trendovima za uređenje.

Pampas trava je poreklom iz Južne Amerike i Istočne Azije. Rastući formira atraktivan, elegantan i visok žbun.

Ovo je idealna biljka i za Vašu baštu, ali pošto govorimo o uređenju enterijera, danas ćemo se više posvetiti tome gde ova prelepa biljka treba da se pozicionira u Vašem domu.

Ova ukrasna trava se ne može opisati u jednoj rečenici. Na prvi pogled izgleda sasvim jednostavno, ali što je duže gledate postaje sve lepša i lepša.

Pampas trava je slična drugim ukrasnim travama, ali je mnogo, mnogo veća, pa joj ta njena veličina daje posebnu moć u kombinaciji sa drugim biljkama.

Lišće je dugačko, može biti plavkaste ili zelene nijanse, a visoke stabljike poput trske omogućavaju nam razne načine na koje ovu biljku možemo da aranžiramo u svom domu.

Listovi pampasa liče na pera koja daju određenu dozu romantike i sigurno će biti zapažen detalj u koju god prostoriju ga postavite.

Ova mekana i nežna biljka ima sorte sa belim, sivim i rozim cvetovima.

Odličan je izbor za sve one koji su u potrazi za alternativom zelenim biljkama u enterijeru, posebno jer pampas trava sa sobom nosi određenu dozu odvažnosti, poletnosti, ženstvenosti i elegancije.

Čak i kao samostalna dekoracija izgledaće veoma upečatljivo, a Vašem enterijeru će dati određenu opuštajuću i sanjivu notu.

Možete je kombinovati i sa svežim cvećem, opcija je bezbroj, ali jedno je sigurno, pampas trava će biti šarmantan gost Vašeg doma i sa njim sigurno nema greške.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage