Ko bi rekao da ćemo se kolektivno zaljubiti u travu? Pre nekoliko godina napisala sam blog o ovoj jedinstvenoj prirodnoj dekoraciji, i nakon njega je usledila gomila poziva sa Vaše strane, a sve sa istim pitanjem – gde kupiti ovu pampas travu?

Tada možda i nisam imala baš konkretan odgovor na Vaša pitanja, ali danas to nije više tako.

Ova prelepa biljka savršeno upotpunjuje moderni dekor u Vašem domu. Možete je koristiti na razne načine, i svaki od njih će sigurno biti i više nego dobar.

Inspiraciju potražite na fotografijama koje ću postaviti kao dopunu uz ovaj blog. A sada, da malo više saznamo nešto o ovoj travki…

Šta je Cortaderia selloana

Cortaderia selloana je latinski izraz za pampas travu. Visoko je cvetajuća biljka poreklom iz Južne Kalifornije. Raste u raznim neutralnim bojama, od srebrenosive do svetlobež i boje zlatne pšenice. Budući da je njeno seme plodno, u nekim regijama se smatra invazivnim korovom, pa je čak i zabranjena na Novom Zelandu.

Jedinstvena i intrigantna

U prostor unosi intrigantnu i jedinstvenu vizuelnu teksturu. Takođe, izaziva lagan, prozračan, bezbrižan osećaj.  Pampas trava je večna. Zaista uspeva, pa čak i zanemarivanjem! Nije potrebna voda, niti je potrebno sunce. Zapravo, nikakva nega.

Kako stilizovati?

Većina dizajnera misli da pampas trava najbolje izgleda sama za sebe. Donosi prirodni element u prostor, sličan cvetnom aranžmanu, ali je dovoljno neutralan da odgovara gotovo svakoj paleti boja i stilu.

Održavanje lakom za kosu

Pampas travu je izuzetno lako uzgajati, a često je u punom cvatu od septembra do februara. Životni vek stvarne biljke je od 10 do 15 godina.  Ako ste oprezni, može trajati nekoliko godina kao unutrašnji dekor. Za njeno održavanje zanimljiv je trik s lakom za kosu. Protresite bocu i lagano pošpricajte po granama pampasa. Lak će fiksirati sitne paperjaste delove trave koji više neće opadati.

I za kraj, na Instagram stranici pampas_shop_srbija1 možete kupiti ovu prelepu travu, kao i prirodne sveće od sojinog voska. Za više informacija i cene posetite njihovu stranicu!

Izvor: Mima decoupage