Pastelne boje za opuštajući enterijer

Pravilnim odabirom pastelnih nijansi Vaš enterijer može da izgleda vrlo prefinjeno i luksuzno. Kombinovanjem boja postiže se dinamika u prostoru, i ako ovo uradite na pravi način, dobićete divan dom kao stvoren za opuštanje.

Pastelne nijanse roze boje predivno će izgledati na Vašem zidu, a možete da kupite i neki komad nameštaja u ovoj boji.

Verovali ili ne, savršena boja za kombinovanje sa ružičastom je smaragdno zelena. Ako se sa zelenom pretera, atmosfera u domu može postati poprilično uspavljujuća, i iz tog razloga joj je potrebna živost i dinamika ružičaste boje.

Svetloružičasta boja, poput fuksije, idealna je boja za pozadinu radnog stola, jer podiže energiju. Boju maline koristite u dnevnoj sobi jer je topla i reflektuje svetlost. Intenzivnije ružičastu koristite samo za prostor u kome ne boravite previše, jer može da Vas uznemiri.

Zelena boja se povezuje sa prirodom i zato ima umirujući efekat, pa je idealna za spavaću sobu. Svetlije nijanse poput limete podižu vitalnost i energiju pa ih koristite u kupatilu i dečijoj sobi.

Dobra vest je da kombinacija ove dve boje neće delovati prenapadno i slaže se i sa drugim bojama, žutom, plavom, belom. Pastelni tonovi, osim što unose romantiku u enterijer, osvežiće Vaš dnevni boravak i učiniće ga dinamičnim i razigranim, ali i naglasiti njegovu suptilnost.

Neutralne boje poput bele ili sive su idealne podloge za postavljanje pastelnih nijansi. Takođe, ove boje su idealne za minimalističke enterijere koji će sa ovom kombinacijom boja izgledati savršeno.

Ako ipak niste dovoljno spremni da rizikujete sa ovom kombinacijom boja, krenite od malih stvari. Za početak, odlučite se za manje promene, unesite detalje poput biljaka ili nekih figurica, pa ako shvatite da je to prava boja za Vas, spremni ste za velike promene.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage