Plave nijanse u Vašem kupatilu

Plava je veoma atraktivna boja u kućnom enterijeru i veoma je česta u kupatilima, prvenstveno zbog toga što simbolizuje vodu. Pored toga, ova boja je potpuno umirujuća i opuštajuća, pa su i kupatila u ovoj boji definisana takvim karakteristikama.

Ako ste planirali da napravite neke promene u svom kupatilu, razmislite da na interesantan način unesete plavu boju, da li putem zidova, pločica, kupatilskog nameštaja ili pak nekih dodataka ili polica.

Morsko plavi tonovi predstavljaju klasična rešenja i uklapaju se u bilo koji stil kupatila.

Blede i svetle nijanse plave boje predstavljaju odlično rešenje za stvaranje relaksirajućeg osećaja, što je posebno bitno za sva kupatila daleko od morske obale.

Svetlo tirkizni i plavi akcenti mogu ulepšati čitav ambijent kupatila. Tirkizna i mint boja su veoma popularne ovog leta i sa njima sigurno nećete pogrešiti.

Ukoliko volite malo elegantnije prostore za kupanje, razmotrite ponoćno plavu nijansu. Zidovi mogu biti poboljšani pločicama, zidnim tapetama i različitim panelima, a u ovom slučaju sve zavisi od stila koji želite da postignete.

Nemojte biti isključivi, jer Vam nisu potrebni svi zidovi u istoj boji i materijalima. Kreirajte akcentni zid, istaknite tuš prostor ili lavabo.

Ukoliko ne želite da stvarate neke radikalne promene, pokušajte sa plavim umivaonikom oblika i nijanse koju želite.

Možete čak kreirati sami svoj komad nameštaja, tako da nećete potrošiti previše novca, a kada Vam dosadi, jednostavno promenite svoj element u kupatilu. Istaknite ga mesingom, srebrom ili unikatnim ogledalom, kako biste u svoje kupatilo uneli nešto više elegancije.

Plave kade i lavaboi takođe su dobrodošli ukoliko se uklapaju u stil Vašeg prostora, ali ih nemojte koristiti postavljene naspram plavih zidova, izgledaće neukusno.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage