Šik ugaone garniture za dnevnu sobu

Ugaone garniture su veoma popularni komadi nameštaja koji se uklapaju u gotovo svaki tip dnevne sobe.

Dolaze u različitim oblicima kako bi mogle da se uklope u svaki prostor. Najčešće su to one L oblika, ali postoje i ugaone garniture u obliku slova U, dugačke sekcione garniture itd.

Ugaone garniture u obliku slova L su ujedno i najpopularnije i viđamo ih u većini domova.

Ukoliko posedujete otvorene površine, ugaona garnitura u obliku slova L će prostor učiniti ograničenijim od ostatka sobe bez dodatnih pregradnih zidova koji vizuelno samo smanjuju prostor.

Aranžirajte ostatak svog nameštaja oko garniture, postavite sto za kafu, sa strane možete dodati još jednu fotelju ili tabure i na taj način obezbediti još jedno dodatno mesto za sedenje.

Boju garniture odaberite tako da bude odvažna i interesantna, radi kreiranja prozračnijeg izgleda Vašeg prostora.

Ugaone garniture u obliku slova U su takođe jedan od popularnijih oblika. One unose simetrične detalje u Vašu dnevnu sobu, što je odlična ideja za manje površine, koje će na taj način izgledati veće.

Ako je prostor zaista mali, neka ona bude svetlih nijansi i boja. Pošto poseduje sasvim dovoljno mesta za sedenje, uz nju samo dodajte još sto za kafu u sredini.

Dugačke sekcione garniture su idealne za dnevne sobe koje su uske i dugačke, i u koje je nemoguće smestiti garniture L i U oblika. Ove dugačke garniture mogu kreirati izvrstan ambijent ako dobro odaberete boju i teksturu, a i imaju dovoljno mesta za sedenje.

Okrugle sofe su jako moderne i dopadljivije od sekcionih garnitura, ali morate biti spremni na ovaj rizik uklapanja u sam stil doma i dnevne sobe. Preporuka je da ovaj oblik garnitura ipak bira mlađa populacija, jer u domovima nešto ozbiljnijeg tipa ovakav oblik garniture se naprosto ne bi uklopio.

Na kraju, za kakav god od navedenih oblika da se odlučite, nećete pogrešiti, jer su ugaone garniture najupadljiviji i najinteresantniji komadi nameštaja u svakoj dnevnoj sobi.

Izvor: Mima decoupage