Stilizujte dom sa jastučićima

Možda trenutno niste u mogućnosti da renovirate svoj dom, ali uz malo truda i nekoliko sitnih promena možete da ulepšate svoj enterijer. Izgled enterijera zavisi od rasporeda jastučića u mnogo većoj meri nego što mislimo. Jastučići su neverovatno raznovrsni i predstavljaju jedan od najjednostavnijih načina da unapredite izgled svog doma bez mnogo muke i trošenja novca.

Ako je Vaša dnevna soba u neutralnim bojama, odaberite tri jače boje koje će joj dati dašak vedrine. Što je prostorija neutralnija to i jastučići trebaju da budu u jačim bojama. Iznenadićete se kada vidite kako ova minimalna promena utiče na izgled Vašeg doma.

Potražite jastučiće sa floralnim printom ako se u Vašoj dnevnoj sobi već nalaze određene boje i dobro ih izbalansirajte. Efekat će biti odličan!

Nemojte se plašiti kombinovanja više različitih tekstura od svile do somota i krzna. Kombinovanje različitih tekstura pomoći će Vam da postignete udoban i istovremeno moderan izgled.

Pokušajte i da promenite orijentaciju postojećih jastučića kako biste u prostoriji stvorili nešto drugačiji ugođaj.

Potrudite se da crpite inspiraciju iz različitih izvora. Ako volite boje i print na Vašoj omiljenoj ešarpi onda to iskoristite kao inspiraciju kada budete tražili jastuke u prodavnici.

Morate svakodnevno izudarati Vaše jastuke da bi dobili ležerniji dojam udobnog doma. Kombinujte i jastučiće različitih dimenzija i oblika za interesantniji efekat.

Ako su svi Vaši jastuci istih dimenzija i poređani na kauču u istoj liniji, to znači da ste ih iskoristili na najdosadniji mogući način.

Kombinujte jedan jastuk ovalnog oblika sa nekim izduženog oblika za lepše stilizovanu dnevnu sobu.

Uz jastučiće i dalje možete da imate neutralnu prostoriju koja je ujedno i moj izbor. Žuta i siva boja predstavljaju odličnu kombinaciju koja podiže bilo koji životni prostor, a da on pri tome ne izgleda previše ženstveno.

Kombinujte tzv. blok boje koje se dobijaju kombinacijom dve ili više boja u geometrijskim razmerama, s horizontalnim i vertikalnim linijama u uskom prostoru kako bi se poigrali sa opštim dojmom u prostoriji.

Ako se Vaš dom sastoji od neutralnih i zemljanih tonova dodajte malo metalik boja kako biste održali teksturu i zanimljiv dojam. Držite se pravila da sve treba da bude šik i jednostavno, pa birajte monohromatske boje za sofisticiran izgled.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage