Stvari iz Vašeg doma koje treba da bacite – ODMAH!

Moramo priznati da se mnogi od nas teško odvajaju od stvari koje godinama poseduju, ali je u uređenju kuće jako bitno da s vremena na vreme napravimo rez i određene stvari koje ne koristimo prosto – bacimo. Većina dizajnera enterijera bi nas upravo posavetovala da ako imamo nameru da u svoj životni prostor unesemo red i mir, nekih stvari ipak moramo da se odreknemo.

Ormar

Neke od stvari koje nemaju nemaju mesta u Vašem ormaru jesu torbice koje niste nosili nijednom za godinu dana, stare pidžame ili grudnjaci koji Vam više ne odgovaraju. Treba da izbacite i sve neudobne cipele koje ne volite da nosite, a isto važi i za odeću. Dakle, sve ono što je izašlo iz mode ili ne odgovara više Vašoj figuri ne zaslužuje mesto u Vašem domu.

 

Kupatilo

Uzorci šampona iz hotela, šminka kojoj je istekao rok trajanja, maskare starije od šest meseci, pegle za kosu koje više ne koristite itd. su sitnice koje Vam mogu uštedeti prostor u kupatilu ako ih izbacite. Svi proizvodi za kosu i kupanje koje niste koristili proteklih šest meseci, stare gumice za kosu, stari losioni za telo, sve bacite, jer da ste mislili da ih potrošite, sada ne bi bili tu, zar ne?

Kuhinja

Ovo je obično najzatrpanija prostorija u svakom domu. Izbacite sve duplikate iz kuhinje – pribor za jelo, posuđe za pečenje, šolje, ne treba Vam cela hrpa svega. Kuhinjske aparate koje niste koristili šest meseci komotno možete da izbacite. Isto važi i za začine koji predugo stoje, kese za zamrzivač i ostale sitnice.

Koraci za veliko čišćenje

Napravite plan, započnite spremanje malim stvarima. Možete da izvučete jednu fioku i rasčistite je, i verujte, posle nje ćete sami želeti da pređete i na sve ostale. Svakoga dana zadajte sebi zadatak da učinite ponešto. Odvojte deset minuta i biće Vam dovoljno da očistite fioku, ormarić ili policu. Nakon velikog čišćenja jako je važno održavanje, pa se držite pravila „jedno unutra, jedno napolje“ – kad kupite nešto novo, izaberite jedan objekat iz iste kategorije koga ćete se rešiti i na taj način ćete izbeći ponovno gomilanje.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage