Da li ste razmišljali da ovih dana unesete neku boju leta u svoj dom? Ako ste kao i ja ljubitelj neutralnih i zemljanih tonova, poput bele, bež ili braon boje, dozvolite sebi da malo izađete iz tih okvira i u svoj enterijer unesete dašak leta.

Pre nekoliko meseci, opremajući svoju kancelariju, kupila sam radni sto u sonoma hrast nijansi, i što je skroz netipično za mene – stolicu tirkizne boje! U svom domu apsolutno nemam ništa u ovoj nijansi, ali ne mogu da Vam opišem kako je lepo „čučnula“ i razbila te neutralne tonove, bukvalno je osvežila čitavu prostoriju i stopila se s njom.

Tirkizna boja će Vas osvojiti na prvi pogled, baš kao i mene, jer je tako osvežavajuća, smirujuća, neodoljiva i jednostavno prelepa. Posebna je po tome što nas asocira na boju mora, a time i na odmor, opuštanje i uživanje.

Ova boja s pravom nosi titulu boje leta i zaslužuje da se nađe bar u nekom kutku Vašeg doma. Verujte mi na reč, pristajaće savršeno.

Inspiraciju ćete lako pronaći, a ja ću Vam dati predloge kako da na najjednostavnije načine unesete ovu boju u Vaš dom.

Možete to učiniti pomoću ukrasnih jastučića, vaza za cveće, posteljine za krevet u ovoj boji. Ako renovirate ili menjate postojeći ambijent, jedan zid u ovoj boji bi takođe bio vrlo zanimljiv, fotelja kao što je moja, ili tabure, zašto da ne?

Ja sam u svojoj kancelariji, ravnoteže radi, kupila i zidni sat u ovoj boji, koji se perfektno uklopio u enterijer.

U zavisnosti od ukusa i uređenja ostatka prostora, možete da birate između više nijansi, od jače do zagasite, pastelne tirkizne.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage