Leto nam je zvanično stiglo pre nekoliko dana, pa zašto ne bi ušlo i u naše domove. Možda ove godine niste planirali neke velike promene u Vašem enterijeru, ali dodavanjem neke trposke biljke ili pak nekog komada nameštaja sa tropskim printom sigurno će osvežiti već postojeću atmosferu.

Uz malo mašte i volje, privlačni tropi mogu se naći u Vašem domu u vidu tapeta, jastučnica, pletenih stvari. Kada na ovaj način uredite dom, brzo ćete uvideti da Vam nisu potrebni skupi aranžmani da bi se osećali kao da ste u toplijim krajevima.

Stil urbane džungle karakterišu elementi poput jarkih boja, životinjskog printa, krupnog i bogatog zelenog lišća. Jedan od najbržih načina da unesete trope u Vaš dom je kupovina drveta palme ili banane.

Zanimljivi oblici njihovih listova stvoriće dramatičan efekat u Vašem domu, a motiv listova možete iskoristiti i na tapetama ili u sklopu slika na zidovima.

Bela i bež boja se odlično uklapaju sa pomenutim biljkama. Još jedan dobar tropski motiv su i nezaobilazni flamingosi i tropske ptice u pastelim tonovima koje se mogu iskoristiti kao zanimljiv dekorativni detalj.

Privlačne trope i vlažno tropsko područje dočaraće Vam jastučnice sa tropskim motivima. Odaberite one po Vašem ukusu i ukrasite Vaš kauč ili garnituru neutralne boje. Na ovaj način stvorićete toplu i umirujuću atmosferu, baš kao da ste na moru.

Sve što treba da imate u domu mora da bude iz prirode i to je jedini zakon ovog stila. Vulkansko i drugo kamenje mogu poslužiti kao zidna obloga u kombinaciji s drvetom.

Podovi su uvek drveni i sjajni.

Tkanine za tepihe, pokrivače, zavese treba da budu prirodne, prozračne, lagane.

Na kraju, kao i uvek, dolazi dekoracija.Da bi oplemenili Vaš tropski stil koristite predmete u obliku tropskih ptica, školjki, palmi ili stavite veliku biljku poreklom iz džungle, koja će osnažiti tropski izgled Vašeg doma i uneti posebnu dozu energije i osveženja.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage