Ugrejte bojama Vaš enterijer

Možda ste razmišljali o tome da promenite nešto u svom domu ili radnom prostoru, a boje će Vam više od svega pomoći u toj nameri.

Pre nekih drastičnih promena, važno je znati koje emocije i stanja neke boje mogu izazvati.

Kada se odlučite za unošenje boja u Vaš enterijer, dobro ih iskombinujte, uzimajući u obzir namenu prostora, ali i lične afinitete Vas i Vaših ukućana, kako bi se u tom prostoru svi prijatno osećali.

Prema preporukama stručnjaka, dovoljno je koristiti tri boje u jednoj prostoriji, a sve preko toga stvara haos.

Proći ćemo zajedno nekoliko ideja koje možete primeniti  gotovo odmah, a uključuju boje i uređenje doma koje bi trebalo da ima antistresni efekat.

Vedra dnevna soba

Pošto nam je jesen stigla, razmislite o narandžastoj ili žutoj boji, a možete je uključiti tako što ćete nabaviti nekoliko novih jastučnica za Vašu garnituru, vazu ili saksiju u ovoj boji, podmetače za čaše itd. Na ovaj način promenićete doživljaj čitave sobe i uneti vedrinu.

Spavaća soba

Već će i nova posteljina doneti promenu. Boju izaberite prema Vašem nahođenju, u zavisnosti od toga da li želite da Vas umiri ili da podstiče strast.

Novo kupatilo

Odaberite kombinaciju boja koje volite, pa promenite peškire, čaše, posude za sapun, zavesu za tuš kadu itd. Moj predlog je da isprobate kombinaciju zelene i ljubičaste boje, koja će sigurno uneti vedrinu u Vaše kupatilo, bez krečenja zidova i menjanja pločica.

Kuhinjski pribor

Verujem da je san svima od nas nova kuhinja, ali dok se ne steknu uslovi, možemo sitnicama da promenimo doživljaj stare. Varjače, rukavice, krpe, šoljice za kafu i tanjiri veselih boja će nam umnogome pomoći u toj ideji.

Izvor: Mima decoupage